Teľacie stehno s olivovou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Teľacie stehno odblaníme a varíme pri nízkej teplote v zeleninovom vývare. Keď zmäkne, opečieme ho zľahka na masle.
- Počas varenia mäsa nakrájame hriankový chlieb na kocky a trochu vysušíme v nahriatej rúre. Do smotany vmiešame žĺtky a maslo a zamiešame do hriankového chleba, pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, nasekané olivy a vyšľahaný sneh z bielkov. Vymiešame a zabalíme do fólie. Tepelne upravujeme na pare cca 20 minút.
- Z hrášku, masla a zvyšnej smotany pripravíme hráškové pyré. Uvarenú knedľu opečieme na masle a podávame s opečeným mäsom a hráškovým pyré. Dozdobíme nadrobno pokrájanou koreňovou zeleninou.
|