Teľacie stehno s olivovou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Teľacie stehno odblaníme a varíme pri nízkej teplote v zeleninovom vývare. Keď zmäkne, opečieme ho zľahka na masle.
  2. Počas varenia mäsa nakrájame hriankový chlieb na kocky a trochu vysušíme v nahriatej rúre. Do smotany vmiešame žĺtky a maslo a zamiešame do hriankového chleba, pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, nasekané olivy a vyšľahaný sneh z bielkov. Vymiešame a zabalíme do fólie. Tepelne upravujeme na pare cca 20 minút.
  3. Z hrášku, masla a zvyšnej smotany pripravíme hráškové pyré. Uvarenú knedľu opečieme na masle a podávame s opečeným mäsom a hráškovým pyré. Dozdobíme nadrobno pokrájanou koreňovou zeleninou.