Teľacia pečeň s karamelizovanými jablkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici skaramelizujeme cukor, podlejeme vodou a prevaríme. Do karamelu pridáme očistené, na kocky nakrájané jablká, zastrekneme bielym vínom a prevaríme.
  2. Teľaciu pečeň nakrájame na porcie, okoreníme a opečieme na grile alebo na panvici na oleji. Hotovú pečeň osolíme a podávame s jablkami.
  3. Zemiaky: Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode s rascou. Cibuľu nakrájame na kocky, vložíme na rozohriatu masť a osmažíme dozlata. Zemiaky roztlačíme, pridáme cibuľku a najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Zdobíme jarnou cibuľkou.