Teľacia pečeň s karamelizovanými jablkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Na panvici skaramelizujeme cukor,
podlejeme vodou a prevaríme. Do karamelu
pridáme očistené, na kocky nakrájané
jablká, zastrekneme bielym vínom
a prevaríme.
- Teľaciu pečeň nakrájame na porcie,
okoreníme a opečieme na grile alebo na
panvici na oleji. Hotovú pečeň osolíme
a podávame s jablkami.
- Zemiaky: Zemiaky olúpeme a uvaríme
v osolenej vode s rascou. Cibuľu
nakrájame na kocky, vložíme na rozohriatu
masť a osmažíme dozlata.
Zemiaky roztlačíme, pridáme cibuľku
a najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
Zdobíme jarnou cibuľkou.
|