Tekvicový cheesecake

Tekvicový cheesecake

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na korpus rozmixujeme detské piškóty s maslom. Zmes utlačíme do formy na pečenie do výšky asi 1 cm a necháme zapekať pri 170 °C asi 10 minút.
  2. Tekvicu hokaido nakrájanú na malé kocky dusíme v troške vody s javorovým sirupom. Po zmäknutí ju rozmixujeme na pyré. Tekvicové pyré vymiešame s mascarpone, práškovým cukrom, so škoricou a v smotane rozpustenú želatínu. Touto zmesou prelejeme vychladenú formu s korpusom asi do troch štvrtín. Necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Na malinové želé varíme maliny v troche vody s 50 g cukru a citrónovou šťavou. Rozmixujeme dohladka a pridáme agar, ktorý ešte asi minútu povaríme. Potom želé nalejeme na vytuhnutú zmes vo forme. Opäť necháme stuhnúť v chladničke.