Tekvicový cheesecake s bielou čokoládou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
80 minút na 155 °C |
Postup- Cesto: V miske vymiešame zo
surovín tuhé cesto. Tortovú formu
vymastíme maslom a rovnomerne
ju vystelieme cestom, aby
okraje cesta boli asi 3 cm vysoké
po okraj formy.
- Plnka: Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame
na kocky a uvaríme vo vode domäkka, nesmieme ju však
rozvariť. Potom tekvicu rozmixujeme v 100 ml vlažnej
vody dohladka. Prilejeme šľahačkovú smotanu a necháme
vychladnúť. Mascarpone, kyslú smotanu, vaječné žĺtky, škoricu
a práškový cukor zľahka vymiešame. Do hmoty pridáme
tekvicu so smotanou.
- Plnku nalejeme do pripraveného cesta v tortovej
forme. Tortovú formu s cheesecakom vložíme do
teplovzdušnej rúry vyhriatej na 155 °C a pečieme asi
80 minút. Hotový cheesecake necháme vychladnúť
a asi po 30 minútach ho dáme stuhnúť do
chladničky na 10 – 12 hodín. Podávame dekorované
rozpustenou bielou čokoládou.
|