Bezlepkový trhanec
Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku
Autor receptu: novalim
Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na
tekvicovo - mandľový trhanec.* A samozrejme bez lepku. Spojenie tekvice, banánu, mandlí a škorice vám dodá všetky potrebné
vitamíny a ešte si aj poriadne pochutnáte. Takýto štart do nového dňa určite stojí za vyskúšanie.
2 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame s tekvicovým pyré (to si pripravíme uvarením ošúpanej a na kocky nakrájanej tekvice hokkaido, ktorú následne rozmixujeme a necháme vychladnúť - prípadne použijeme kúpené pyré). Pridáme všetky ostatné suroviny na cesto a metličkou spolu dôkladne vymiešame na mierne husté cesto.
- Na menšej panvici rozpálime olej a polovicu cesta rozotrieme na panvici v mierne hrubšej vrstve. Stiahneme teplotu a pomaly opekáme. Keď je zo spodu cesto opečené do zlatista, začneme ho po kúskoch otáčať na druhú stranu - takto sa potrhá a vznikne trhanec. Druhú stranu teraz už potrhaného cesta opekáme za občasného premiešania tiež do zlatista.
- Hotový trhanec vyklopíme na tanier, a postup zopakujeme s druhou polovicou cesta. Dochutíme lekvárom, ovocím a ozdobíme mandľovými lupienkami.