Bezlepkový trhanec

Tekvicovo-mandľový trhanec bez lepku

Autor receptu: novalim

Aj vy preferujete sladké raňajky, ale chceli by ste zároveň niečo zdravšie a výživné? Máme pre vás riešenie v podobe receptu na tekvicovo - mandľový trhanec.* A samozrejme bez lepku. Spojenie tekvice, banánu, mandlí a škorice vám dodá všetky potrebné vitamíny a ešte si aj poriadne pochutnáte. Takýto štart do nového dňa určite stojí za vyskúšanie.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame s tekvicovým pyré (to si pripravíme uvarením ošúpanej a na kocky nakrájanej tekvice hokkaido, ktorú následne rozmixujeme a necháme vychladnúť - prípadne použijeme kúpené pyré). Pridáme všetky ostatné suroviny na cesto a metličkou spolu dôkladne vymiešame na mierne husté cesto.
  2. Na menšej panvici rozpálime olej a polovicu cesta rozotrieme na panvici v mierne hrubšej vrstve. Stiahneme teplotu a pomaly opekáme. Keď je zo spodu cesto opečené do zlatista, začneme ho po kúskoch otáčať na druhú stranu - takto sa potrhá a vznikne trhanec. Druhú stranu teraz už potrhaného cesta opekáme za občasného premiešania tiež do zlatista.
  3. Hotový trhanec vyklopíme na tanier, a postup zopakujeme s druhou polovicou cesta. Dochutíme lekvárom, ovocím a ozdobíme mandľovými lupienkami.