Tekvicové rizoto

Autor receptu: daniella9

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si speníme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, soľ, korenie, premiešame.
  2. Ked je tekvica už trochu mäkšia, pridáme suchú ryžu a premiešame. Ked začne syčať, prilejeme víno, opäť premiešame a počkáme kým sa víno neodparí.
  3. Po menších dávkach pridávame zeleninový vývar. Pridávame ho vždy potom, čo ryža nasala do seba predchádzajúcu dávku. Miešame.
  4. Nakoniec pridáme pokrájané lístky šalvie, maslo a poslednú dávku vývaru. Necháme ešte chvíľu rizoto stáť. HoTovo, dobrú chuť:-)
  5. Použila som tekvicu Hokaido, Butternut som ešte neskúšala, ale v kľude dajte aj tú. Ryžu používam najradšej taliansku, určenú obzvlášť na rizoto, ale doma už žiadnu nemám, tak tu som použila bežnú Basku. Zo šalvie som použila 5 - 6 lístkov, je dosť aromatická, každému podľa chuti... Nakoniec ked chcete pridajte aj syr, napr. parmezán... Neudala som presné množstvo tekvice, dala som od oka...