Tekvicové rizoto
Autor receptu: daniella9
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji si speníme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, soľ, korenie, premiešame.
- Ked je tekvica už trochu mäkšia, pridáme suchú ryžu a premiešame. Ked začne syčať, prilejeme víno, opäť premiešame a počkáme kým sa víno neodparí.
- Po menších dávkach pridávame zeleninový vývar. Pridávame ho vždy potom, čo ryža nasala do seba predchádzajúcu dávku. Miešame.
- Nakoniec pridáme pokrájané lístky šalvie, maslo a poslednú dávku vývaru. Necháme ešte chvíľu rizoto stáť.
HoTovo,
dobrú chuť:-)
- Použila som tekvicu Hokaido, Butternut som ešte neskúšala, ale v kľude dajte aj tú. Ryžu používam najradšej taliansku, určenú obzvlášť na rizoto, ale doma už žiadnu nemám, tak tu som použila bežnú Basku. Zo šalvie som použila 5 - 6 lístkov, je dosť aromatická, každému podľa chuti... Nakoniec ked chcete pridajte aj syr, napr. parmezán... Neudala som presné množstvo tekvice, dala som od oka...
|