Tekvicové lasagne (fotorecept)
Autor receptu: babav
Tato lasagne je netradicna ,lebo namiesto platov cesta sa v nej pouzivaju hotove syrove ravioli,tekvicove pyre a chard,listova zelenina ,o ktorej som pisala v diskusii.Je to chutne,
lahko stravitelne sezonne jedlo.
6 porcií |
20 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Pouzila som cerveny Swiss chard.
- Suroviny:
- Ravioli plnene kombinaciou 4 talianskych syrov su pouzite namiesto lasagne cestoviny;
hotove ,cerstve,neuvarene.
- Cibulu ,cesnak ,chard a salviu ocistime ,pokrajame a nasekame :
- V panvici rozpustime 2 PL masla ,pridame nasekanu cibulu , dusime 5 minut.Pridame cesnak a chard,dusime dalsich 5-7 minut.Prichutime 1 cl soli,1/2 cl cierneho korenia,
muskatovym orechom a salviou.Odlozime z varica.
- Vo vacsej mise pomiesame tekvicove pyre a smotanu s 1 salkou nastruhaneho parmezanu, zvysnou solou a ciernym korenim.
- Dno hlbsieho plechu natrieme maslom a tenkou vrstvou tekvicovej omacky.Ulozime
prvu vrstvu raviolov.
- Na ravioli navrstvime polovicu zeleninovej zmesi a polovicu omacky.
- Zopakujeme postup s dalsou vrstvou :ravioli,zelenina a tekvicova omacka.Vrch posypeme zvyskom parmezanu a masla.
- Prikryte alobalom pecieme v rure vyhriatej na na 200 stupnov C, 25-30 minut.
- Mierne vychladnute krajame na porcie .
- Servujeme .