Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami

Autor receptu: redakcia

Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť „sezónu“ na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa toho nájde veľa, čo sa s trochou fantázie dá premeniť na výnimočné jedlo.

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prepláchnuté krúpy uvaríme v slanej vode. Tekvicu zbavíme jadierok, neošúpanú nakrájame na malé kocky a dusíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. Do hrnca alebo na väčšiu panvicu dáme uvarené krúpy, postupne pridávame tekvicové pyré a zeleninový vývar a dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané maslo a strúhaný parmezán a miešame, až kým sa nespraví krémové krupoto.
  3. Vo fritéze alebo v menšom hrnčeku pripravíme fritované cherry paradajky. Krupoto posypeme na kocky nakrájanou mozzarellou, slnečnicovými jadierkami, fritovanými cherry paradajkami a pokvapkáme tekvicovým olejom.