Tekvicové krupoto s mozzarellou a paradajkami
Autor receptu: redakcia
Každé ročné
obdobie motivuje
šéfkuchára
preniesť „sezónu“ na
tanier. Jeseň je však
u mňa jednotkou.
V záhradách, sadoch
a lesoch sa toho nájde
veľa, čo sa s trochou
fantázie dá premeniť
na výnimočné jedlo.
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Prepláchnuté krúpy uvaríme v slanej vode. Tekvicu
zbavíme jadierok, neošúpanú nakrájame na malé
kocky a dusíme domäkka. Rozmixujeme ponorným
mixérom.
- Do hrnca alebo na väčšiu panvicu dáme uvarené
krúpy, postupne pridávame tekvicové pyré a zeleninový
vývar a dochutíme soľou a korením. Nakoniec
pridáme na kocky nakrájané maslo a strúhaný parmezán
a miešame, až kým sa nespraví krémové krupoto.
- Vo fritéze alebo v menšom hrnčeku pripravíme
fritované cherry paradajky. Krupoto posypeme
na kocky nakrájanou mozzarellou, slnečnicovými
jadierkami, fritovanými cherry paradajkami
a pokvapkáme tekvicovým olejom.