Tekvicové košíčky

Tekvicové košíčky

Autor receptu: redakcia

8 ks
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorčeky. Lístkové štvorčeky dáme do formičky na košíčky a poukladáme ich na plech. Pečieme na 180 stupňoch cca 8–10 minút a po upečení necháme vychladnúť.
  2. Medzitým pripravíme plnku: Tekvicu upečieme domäkka a necháme vychladnúť. Potom ju vydlabeme ju do misky, pridáme cukor a mletú škoricu a dobre rozmixujeme na jemnú hmotu.
  3. Plnku rozdelíme do upečených vychladnutých košíčkov, navrch dáme šľahačku a poukladáme drobné čerstvé ovocie. Podľa našej chuti môžeme aj poliať čokoládou, prípadne posypať kakaom či škoricou.