Foto: zuzanka1367
Jeseň má svoje nezameniteľné čaro...tak to skúsim využiť v kuchyni :) Netradičná roláda s tekvicou má pôvod na gimmesomeoven.com. Jej vôňa pri pečení prevoňala Zobraziť celý popisJeseň má svoje nezameniteľné čaro...tak to skúsim využiť v kuchyni :) Netradičná roláda s tekvicou má pôvod na gimmesomeoven.com. Jej vôňa pri pečení prevoňala celý byt.
príprava
na 190 °C
Suroviny
140 g |
|
140 g |
|
3 ks |
|
200 g strúhaná |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
(alebo esencia) |
|
1/4 ČL |
|
Plnka: | |
300 g |
|
2-3 PL |
|
3 ks |
|
(alebo esencia) |
|
Postup
-
1
Tekvicu obielime a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. V druhej miske si zmiešame všetky suché suroviny...
-
2
K vyšľahaným vajíčkam pridáme nastrúhanú tekvicu a postupne suché prísady...
-
3
Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 30x35 cm a pečieme 13-15 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Po upečení roládu zvinieme spolu aj s papierom na pečenie a zakrútime do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.
-
4
Na krém si vymiešame mascarpone spolu s vanilkovým cukrom, rumom a trochou kyslej smotany, môžete dať tvaroh, alebo nátierkové maslo, čo Vám chutí, ale tak, aby ste nemali krém riedky, proste sa musí dať natierať. Rozvinieme roládu, natrieme krémom a za pomoci papiera ju naspäť zrolujeme...
-
5
A to je všetko moji milí...nechať v chlade stuhnúť, navariť šálku kávy, alebo čaju a pochutnať si. Teda nám chutila, nepresladená, nenáročná ani na prácu, ani na suroviny...
toto chcelo riadnu odvahu @zuzu :) ale paci sa mi to, mam rada vyzvy a netradicne chute, nevravim, ze to budem piect, ale uprimne obdivujem, aj to foto nezne, jesenne, mile :)
varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-rezy-fotorecept/10401...
@zuzanka sľuby sa majú plniť tak tak tu je moja verzia tekvičkovej rolády. Nie je taká pekná oranžová a bohužiaľ aj môj foodstyling je ozaj žalostný no nech mi je odpustené.