Tekvicová roláda s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Jeseň má svoje nezameniteľné čaro...tak to skúsim využiť v kuchyni :) Netradičná roláda s tekvicou má pôvod na gimmesomeoven.com. Jej vôňa pri pečení prevoňala celý byt.

20 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Tekvicu obielime a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. V druhej miske si zmiešame všetky suché suroviny...
  2. K vyšľahaným vajíčkam pridáme nastrúhanú tekvicu a postupne suché prísady...
  3. Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 30x35 cm a pečieme 13-15 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Po upečení roládu zvinieme spolu aj s papierom na pečenie a zakrútime do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.
  4. Na krém si vymiešame mascarpone spolu s vanilkovým cukrom, rumom a trochou kyslej smotany, môžete dať tvaroh, alebo nátierkové maslo, čo Vám chutí, ale tak, aby ste nemali krém riedky, proste sa musí dať natierať. Rozvinieme roládu, natrieme krémom a za pomoci papiera ju naspäť zrolujeme...
  5. A to je všetko moji milí...nechať v chlade stuhnúť, navariť šálku kávy, alebo čaju a pochutnať si. Teda nám chutila, nepresladená, nenáročná ani na prácu, ani na suroviny...