Tekvicová roláda s mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Jeseň má svoje nezameniteľné čaro...tak to skúsim využiť v kuchyni :) Netradičná roláda
s tekvicou má pôvod na gimmesomeoven.com. Jej vôňa pri pečení prevoňala celý byt.
20 minút príprava |
15 minút na 190 °C |
Postup
- Tekvicu obielime a nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. V druhej miske si zmiešame všetky suché suroviny...
- K vyšľahaným vajíčkam pridáme nastrúhanú tekvicu a postupne suché prísady...
- Cesto roztrieme na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 30x35 cm a pečieme 13-15 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Po upečení roládu zvinieme spolu aj s papierom na pečenie a zakrútime do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.
- Na krém si vymiešame mascarpone spolu s vanilkovým cukrom, rumom a trochou kyslej smotany, môžete dať tvaroh, alebo nátierkové maslo, čo Vám chutí, ale tak, aby ste nemali krém riedky, proste sa musí dať natierať. Rozvinieme roládu, natrieme krémom a za pomoci papiera ju naspäť zrolujeme...
- A to je všetko moji milí...nechať v chlade stuhnúť, navariť šálku kávy, alebo čaju a pochutnať si. Teda nám chutila, nepresladená, nenáročná ani na prácu, ani na suroviny...