Tekvica na karí

matus113 - fotkamatus113, 16. septembra 2012
Tekvica na karí
Foto: matus113

Hokaido na indický spôsob.

2
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 ml
100 ml
2 ks
100 g
100 g
1 ks
100 g
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme k nej na kocky nakrájanú tekvicu. Spolu smažíme. Ďalej pridáme na pásiky pokrájaný zemiak, kapustu a fazuľové struky. Všetko spolu smažíme. Nemusíme ani soliť a koreniť.

  2. 2

    Asi po 5 minútach pridáme nakrájané rajčiny a zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Kvôli pikantnosti pridáme čajovú lyžičku curry pasty. Zmes zakryjeme a dusíme aspoň 20 minút.

  3. 3

    Potom ochutnáme, tekvica a zemiaky musia byť mäkké. Kto chce môže pridať čierne korenie. Môžeme podávať s ryžou, posypané petržlenovou vňaťou, bazalkou a poliate sójovou omáčkou.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Vymazať
Dnes som robila, veľmi mi chutí:-) Len nabudúce dám asi viac kari pasty, kedže ja mám rada pikantné... teraz som dala tak 1 1/5 čl, ale aj tak veľmi necítim, možno to bude tým vývarom, ja som robila toho trochu viac ako len pre dve osoby, ale perfektné je to:-D
Vymazať
Tekvica je výborná a zdravá,takže aj ja vyskúšam tento rcp.Začínam sa orientovať v ukladaní rcp. do kuch.knihy ale zatial mám v tom miš-maš.

Pridaj komentár k receptu: