Tekvica na karí

Autor receptu: matus113

Hokaido na indický spôsob.

2
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme k nej na kocky nakrájanú tekvicu. Spolu smažíme. Ďalej pridáme na pásiky pokrájaný zemiak, kapustu a fazuľové struky. Všetko spolu smažíme. Nemusíme ani soliť a koreniť.
  2. Asi po 5 minútach pridáme nakrájané rajčiny a zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Kvôli pikantnosti pridáme čajovú lyžičku curry pasty. Zmes zakryjeme a dusíme aspoň 20 minút.
  3. Potom ochutnáme, tekvica a zemiaky musia byť mäkké. Kto chce môže pridať čierne korenie. Môžeme podávať s ryžou, posypané petržlenovou vňaťou, bazalkou a poliate sójovou omáčkou.