Tekvica na karí
Autor receptu: matus113
Hokaido na indický spôsob.
2 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji osmažíme cibuľu a pridáme k nej na kocky nakrájanú tekvicu. Spolu smažíme. Ďalej pridáme na pásiky pokrájaný zemiak, kapustu a fazuľové struky. Všetko spolu smažíme. Nemusíme ani soliť a koreniť.
- Asi po 5 minútach pridáme nakrájané rajčiny a zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Kvôli pikantnosti pridáme čajovú lyžičku curry pasty. Zmes zakryjeme a dusíme aspoň 20 minút.
- Potom ochutnáme, tekvica a zemiaky musia byť mäkké. Kto chce môže pridať čierne korenie. Môžeme podávať s ryžou, posypané petržlenovou vňaťou, bazalkou a poliate sójovou omáčkou.