Tatársky biftek z hoväzej roštenky (fotorecept)

Autor receptu: atekketa

Z času na čas si z manželom zaspomíname na 70-te roky a pochutíme na tataráku a zaspomíname na časy keď sme si ho dávali v reštauráciach ako delikatesu,keďže dnes dostať hovädiu sviečkovú mrazenú,vyskúšala som to z roštenky,je to na nerozoznanie a nám chutí stále rovnako ako pred 30 rokmi,pre nás je to jedlo chutné a nie zdravé.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. mäso zbavíme blán a i rozmixujeme ponorným mixérom alebo premelieme na mlynčeku,pridáme žľtky a dobre vymiešame ,pridéme kečup a horčicu a znovu dobre vymiešame,množstvo je orientačné niekomu chutí viac horčice inému zase kečupu,dochutíme soľou a korením a nakoniec pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
  2. Z chleba si urobíme topinky buď nasucho alebo na oleji,topinky potrieme cesnakom a natrieme tatarák.