Krevetový šalát
Krevetový šalát

Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 16. júna 2019
Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept)
Foto: kucharka

U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné a celkom aj zdravé. Suroviny môžete, samozrejme, meniť podľa toho ako vám funguje fantázia ... jabĺčko, cibuľka, mango, paprika.

15 minút
príprava

Suroviny

 (citrón)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvá nepíšem, je to, viacmenej, ako keď robíte šalát. Na “ukladanie” môžete použiť menšie formy pre jednotlivcov alebo ako ja ... používam odopínateľnú formu na korpus :-))

  2. 2

    Krevety väčšinou používam čerstvé ale dajú sa použiť aj predvarené. Olúpané a očistené krevety pokrájame na malé plátky.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Avokádo pokrájame na malé kúsky a koriandrovú vňať posekáme.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Paradajky zbavíme jadierok/zrniečok a použijeme iba mäsitú časť, ktorú pokrájame na malé kocky.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Začneme s ukladaním. Ako už viete, ja som použila formu na korpus. Paradajky uložíme ako prvé. Posolíme a sem-tam potrieme majonézou.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasledujú krevety. Posolíme a pokoreníme.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako posledné ide avokádo. Trochu pokvápeme balzamikovým octom a lyžicou všetko pozatláčame do formy.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokvápeme kvalitným olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Pokvápeme limetkou alebo citrónom a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som ešte ozdobila redkvičkou. Vyberieme z formy a hneď podávame.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Tak sice si to nedovedu představit ani vesnu, ale určitě to bude výborné. Když jsme kdysi dávno dělali krevetový koktejl, tak ty krevety byly také syrové a okrájené. No a když tak sedím, hledím a přemýšlím o chuti, tak to musí být výtečné. Hezký recept. Srdečně zdravíme.
@Klukodvody , dakujem. Ak ti chuti krevetovy kokteil, tak ti urcite bude chutit aj toto, je to velmi podobne.
Krevetovy kokteil bol pred rokmi na “dosah” len v tych lepsich restauraciach :-))
Aj ja zdravim a prajem prijemne popoludnie.

@Slavka2012 , dakujem, veru tak. Ty mas asi jazyk na take trochu vzdialene a exoticke jedla..... alebo sa mylim? :-)))

@Radox1 , ano mas pravdu, na obrazku 1 je to dobre vidiet.
Ked toto pripravujem pre nas, tak robim zo surovych kreviet. Ale tento raz k nam na obed prisla kamaratka, co neje surove krevety, tak som ich len tak super rychlo prehnala cez panvicu.
Pekny den.
Krásne recepty dávate. Krevety a všetky morské príšery zvyknem v naších podmienkách na pár minutiek prevariť v slanej vode, vychladiť v chadničke. potom používam do receptov.Tiež mám pred tým rešpekt. Ale ak som pri mori, dám aj surové, zjem bez problémov a z trhu, ešte sa mi nič zatial nedialo.
@Marianne , dakujem! Som rada, ze sa recepty pacia.
Ani ja sa nebojim surovych morskych priseriek.... napriklad ustrice milujem. S poharom chladeneho sampanskeho by som ich jedla v lete kazdy den :-)) ... aj teraz bych si dala....

Pridaj komentár k receptu: