Krevetový šalát
Krevetový šalát

Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 16. júna 2019
Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept)
Foto: kucharka

U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné a celkom aj zdravé. Suroviny môžete, samozrejme, meniť podľa toho ako vám funguje fantázia ... jabĺčko, cibuľka, mango, paprika.

15 minút
príprava

Suroviny

 (citrón)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvá nepíšem, je to, viacmenej, ako keď robíte šalát. Na “ukladanie” môžete použiť menšie formy pre jednotlivcov alebo ako ja ... používam odopínateľnú formu na korpus :-))

  2. 2

    Krevety väčšinou používam čerstvé ale dajú sa použiť aj predvarené. Olúpané a očistené krevety pokrájame na malé plátky.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Avokádo pokrájame na malé kúsky a koriandrovú vňať posekáme.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Paradajky zbavíme jadierok/zrniečok a použijeme iba mäsitú časť, ktorú pokrájame na malé kocky.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Začneme s ukladaním. Ako už viete, ja som použila formu na korpus. Paradajky uložíme ako prvé. Posolíme a sem-tam potrieme majonézou.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasledujú krevety. Posolíme a pokoreníme.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako posledné ide avokádo. Trochu pokvápeme balzamikovým octom a lyžicou všetko pozatláčame do formy.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokvápeme kvalitným olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Pokvápeme limetkou alebo citrónom a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som ešte ozdobila redkvičkou. Vyberieme z formy a hneď podávame.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak sice si to nedovedu představit ani vesnu, ale určitě to bude výborné. Když jsme kdysi dávno dělali krevetový koktejl, tak ty krevety byly také syrové a okrájené. No a když tak sedím, hledím a přemýšlím o chuti, tak to musí být výtečné. Hezký recept. Srdečně zdravíme.