Krevetový šalát
Krevetový šalát

Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 16. júna 2019
Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept)
Foto: kucharka

U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné a celkom aj zdravé. Suroviny môžete, samozrejme, meniť podľa toho Zobraziť celý popisU nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné a celkom aj zdravé. Suroviny môžete, samozrejme, meniť podľa toho ako vám funguje fantázia ... jabĺčko, cibuľka, mango, paprika.

15 minút
príprava

Suroviny

 (citrón)




Postup

  1. 1

    Množstvá nepíšem, je to, viacmenej, ako keď robíte šalát. Na “ukladanie” môžete použiť menšie formy pre jednotlivcov alebo ako ja ... používam odopínateľnú formu na korpus :-))

  2. 2

    Krevety väčšinou používam čerstvé ale dajú sa použiť aj predvarené. Olúpané a očistené krevety pokrájame na malé plátky.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Avokádo pokrájame na malé kúsky a koriandrovú vňať posekáme.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Paradajky zbavíme jadierok/zrniečok a použijeme iba mäsitú časť, ktorú pokrájame na malé kocky.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Začneme s ukladaním. Ako už viete, ja som použila formu na korpus. Paradajky uložíme ako prvé. Posolíme a sem-tam potrieme majonézou.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nasledujú krevety. Posolíme a pokoreníme.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako posledné ide avokádo. Trochu pokvápeme balzamikovým octom a lyžicou všetko pozatláčame do formy.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pokvápeme kvalitným olivovým olejom, posolíme a pokoreníme podľa chuti. Pokvápeme limetkou alebo citrónom a posypeme koriandrovou vňaťou. Ja som ešte ozdobila redkvičkou. Vyberieme z formy a hneď podávame.

    Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

klukodvody
Tak sice si to nedovedu představit ani vesnu, ale určitě to bude výborné. Když jsme kdysi dávno dělali krevetový koktejl, tak ty krevety byly také syrové a okrájené. No a když tak sedím, hledím a přemýšlím o chuti, tak to musí být výtečné. Hezký recept. Srdečně zdravíme.
radox1
tieto krevety su uz uvarene,nie cerstve.to samozrejme nic na recepte nemeni,ktory je ok.
kucharka
@Klukodvody , dakujem. Ak ti chuti krevetovy kokteil, tak ti urcite bude chutit aj toto, je to velmi podobne.
Krevetovy kokteil bol pred rokmi na “dosah” len v tych lepsich restauraciach :-))
Aj ja zdravim a prajem prijemne popoludnie.

@Slavka2012 , dakujem, veru tak. Ty mas asi jazyk na take trochu vzdialene a exoticke jedla..... alebo sa mylim? :-)))

@Radox1 , ano mas pravdu, na obrazku 1 je to dobre vidiet.
Ked toto pripravujem pre nas, tak robim zo surovych kreviet. Ale tento raz k nam na obed prisla kamaratka, co neje surove krevety, tak som ich len tak super rychlo prehnala cez panvicu.
Pekny den.
radox1
no,ja surove zjem naozaj vsetko mozne,ale surove krevety by som do ust nedal.
marianne
Krásne recepty dávate. Krevety a všetky morské príšery zvyknem v naších podmienkách na pár minutiek prevariť v slanej vode, vychladiť v chadničke. potom používam do receptov.Tiež mám pred tým rešpekt. Ale ak som pri mori, dám aj surové, zjem bez problémov a z trhu, ešte sa mi nič zatial nedialo.
kucharka
@Marianne , dakujem! Som rada, ze sa recepty pacia.
Ani ja sa nebojim surovych morskych priseriek.... napriklad ustrice milujem. S poharom chladeneho sampanskeho by som ich jedla v lete kazdy den :-)) ... aj teraz bych si dala....