Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

2
porcie

Postup

  1. Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky. Naplníme ich zmesou z pomletého kuracieho mäsa, šľahačky, ktorú osolíme a okoreníme, a vytvarujeme malé taštičky. Uvaríme ich vo vode, kým nevyplávajú na vrch.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme pasírované paradajky, podlejeme červeným vínom. Pripravenú zmes zmiešame s uvarenými cestovinami. Podávame s postrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.
  3. NÁŠ TIP: Pasírované paradajky si môžete v lete pripraviť tiež domáce. Vyberajte zrelé sladké plody, ktoré zbavíte šupky, nakrájate uvaríte, aby nevznikla klasická pradajková šťava, ale zostali celé kúsky. Zavariť ich môžete s bazalkou.