Tartaletky s ruby ganache
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 14. augusta 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 14. augusta 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
480 g |
|
190 g |
|
70 g |
|
štipka |
|
240 g |
|
2 ks |
|
Ruby ganache: | |
400 g |
|
300 ml (33 %) |
|
Na ozdobu: | |
(alebo ovocie) |
|
Postup
-
1
Všetky suché ingrediencie zmiešame, pridáme studené maslo nasekané na kocky a nakoniec primiešame rozšľahané vajcia. Cesto dáme do chladničky aspoň na hodinu.
- 2
Vychladené cesto vyvaľkáme natenko a vystelieme ním formičky na tartaletky. Kraje cesta zarovnáme, aby neprečnievali. Dáme do chladničky na 30 minút. Potom pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút.
- 3
Smotanu s ruby čokoládou roztopíme nad vodným kúpeľom a nalejeme do tartaletiek. Ozdobíme jedlými kvetmi alebo ovocím podľa sezóny. Necháme stuhnúť.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu