Tartaletky
Tartaletky

Tartaletky s ruby ganache

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 14. augusta 2021
Tartaletky s ruby ganache
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
480 g
190 g
70 g
štipka
240 g
2 ks
Ruby ganache:
400 g
300 ml (33 %)
Na ozdobu:
 (alebo ovocie)




Postup

  1. 1

    Všetky suché ingrediencie zmiešame, pridáme studené maslo nasekané na kocky a nakoniec primiešame rozšľahané vajcia. Cesto dáme do chladničky aspoň na hodinu.

  2. 2

    Vychladené cesto vyvaľkáme natenko a vystelieme ním formičky na tartaletky. Kraje cesta zarovnáme, aby neprečnievali. Dáme do chladničky na 30 minút. Potom pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút.

  3. 3

    Smotanu s ruby čokoládou roztopíme nad vodným kúpeľom a nalejeme do tartaletiek. Ozdobíme jedlými kvetmi alebo ovocím podľa sezóny. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia