Tartaletky plnené bielou čokoládou fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Výsledok perfektný, určite poteší chuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g studené |
|
125 g studené |
|
štipka |
|
1 ks |
|
100 g preosiaty |
|
3 PL studená |
|
Plnka: | |
200 g |
|
150 g (33 %) |
|
3 PL (16 %) |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Múku preosejeme, nastrúhame k nej studené maslo a pridáme zbytok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
-
2
Cesto rozvaľkáme a pomocou formičky vykrojíme tartaletky.
-
3
Prstami vytlačíme cesto do formičiek, popicháme vidličkou, aby sa cesto počas pečenia nezdúvalo.
-
4
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
-
5
Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme kyslú smotanu, rozpustenú čokoládu a došľaháme do tuha. Plnkou naplníme cukrárske vrecko s ozdobou špičkou.
-
6
Krémom naplníme tartaletky, ozdobíme ovocím.
-
7
Hotové dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
12 kusov podľa veľkosti formičky som rada, že sa recept páči.