Tartaletky

Tartaletky plnené bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Výsledok perfektný, určite poteší chuťou.

12 ks
porcií
45 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku preosejeme, nastrúhame k nej studené maslo a pridáme zbytok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
  2. Cesto rozvaľkáme a pomocou formičky vykrojíme tartaletky.
  3. Prstami vytlačíme cesto do formičiek, popicháme vidličkou, aby sa cesto počas pečenia nezdúvalo.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
  5. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme kyslú smotanu, rozpustenú čokoládu a došľaháme do tuha. Plnkou naplníme cukrárske vrecko s ozdobou špičkou.
  6. Krémom naplníme tartaletky, ozdobíme ovocím.
  7. Hotové dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.