Tortilla

Tantuni

Autor receptu: bugout

Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja som išiel podľa tohto. Držal som sa ho od A po Z. Receptov som pozeral viac, tak dopíšem aj alternatívy ako to robil niekto iný. @cesminaz prepáč, že sa Ti miešam do tureckej kuchyne, ale keď som videl tento recept nemohol som odolať.

Postup

  1. Ak mám kúpené tortily, šetríme čas a robotu, inak si ich musíme urobiť. Videl som aj s pečivom, nielen plackou. Mäso pomelieme (môžeme aj nadrobno nakrájať, je to jedna z vecí v čom sú zdroje rôzne, videl som aj taký recept, že sa mäso uvarilo v celku a krájalo až potom, čiže ako bonus máme taký hovädzí vývar). Dáme do širšieho hrnca (panvice), zalejeme s deci vody a varíme za stáleho miešania kým voda vyvrie. (Boli aj recepty kde sa mäso varilo spolu s nakrájanou zelenou paprikou.) Mäso odstavíme a pripravíme zeleninu. Paradajky nakrájame na drobno, cibuľu na tenké plátky a zmiešame ju s nasekanou petržlenovou vňaťou a sumakom.
  2. Na panvicu dáme olej, mäso, papriku sladkú aj pikant, posolíme a opekáme. Podlejeme lyžicou- dvoma vody a zakryjeme tortilou. Keď sa tortila prehreje a zmäkne, dáme ju na tanier a naplníme mäsom a zeleninou. A to je všetko. Podľa toho koľko máme mäsa robíme to na panvici na viac krát... Ja mám veľkú panvicu a robil som len z 250 g mäsa, takže som to dal na raz.
  3. Z uvedených množstiev som urobil dve tortily. Tortilu treba naozaj položiť na to mäso na panvici a dobre popritláčať... Keď som na prvú tortilu naložil mäso, zakryl som zvyšok druhou a rovno odstavil. Doobložil zeleninou, zroloval a odovzdal polovičke a vrhol sa na druhú.