Šišky

Talianske fašiangové castagnole

Autor receptu: redakcia

Obdoba šišiek, ktoré obľubujú Taliani.

40 ks
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo rozpustíme pri nízkej teplote a necháme mierne vychladnúť. Múku preosejeme do misy, vmiešame soľ a prášok do pečiva.
  2. V strede urobíme malú jamku a pridáme vajcia a rum. Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, maslo, kryštálový a vanilkový cukor. Všetky ingrediencie v robote vymiesime, aby vzniklo hladké cesto.
  3. V panvici rozohrejeme olej. Či je olej dostatočne horúci, zistíme podľa bubliniek, ktoré sa tvoria na rukoväti drevenej lyžice, keď ju v ňom podržíme. Potom znížime teplotu na stredný ohrev.
  4. Z cesta urobíme valčeky, odkrajujeme malé kúsky a tvarujeme guľky. Smažíme ich v oleji po častiach, vyberieme ich dierkovanou lyžicou a necháme mierne vychladnúť na kuchynskom papieri. Potom ich obalíme v kryštálovom cukre alebo posypeme práškovým cukrom.