Šišky
Talianske fašiangové castagnole
Autor receptu: redakcia
Obdoba šišiek, ktoré obľubujú Taliani.
40 ks porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Maslo rozpustíme pri nízkej teplote a necháme mierne vychladnúť. Múku preosejeme do misy, vmiešame soľ
a prášok do pečiva.
- V strede urobíme malú jamku a pridáme vajcia a rum. Potom pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, maslo, kryštálový a vanilkový cukor. Všetky ingrediencie v robote vymiesime, aby vzniklo hladké cesto.
- V panvici rozohrejeme olej. Či je olej dostatočne horúci, zistíme podľa bubliniek, ktoré sa tvoria na rukoväti drevenej lyžice, keď ju v ňom podržíme. Potom znížime teplotu na stredný ohrev.
- Z cesta urobíme valčeky, odkrajujeme malé kúsky a tvarujeme guľky. Smažíme ich v oleji po častiach, vyberieme ich dierkovanou lyžicou a necháme mierne vychladnúť na kuchynskom papieri. Potom ich obalíme v kryštálovom cukre alebo posypeme práškovým cukrom.