Plnené trubičky
Plnené trubičky

Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 27. augusta 2018
Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína... Nuž a kto rád varí, určite si prinesie množstvo inšpirácií z národných Zobraziť celý popisVšeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína... Nuž a kto rád varí, určite si prinesie množstvo inšpirácií z národných kuchýň. Vône cudzích korenín, exotické kombinácie a nevšedné postupy nás potom „prenesú" do dovolenkovej atmosféry a celkovo obohatia náš tradičný jedálny lístok.

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
250 g
20 g
15 g
100 ml
Náplň:
250 g
100 g
100 g
 na vyprážanie
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame múku, cukor, maslo a víno. Vypracujeme hladké cesto, potom ho vyvaľkáme na hrúbku 2 mm. Vykrojíme šesť kruhov s priemerom 8 cm.

  2. 2

    Krúžky obmotáme okolo kovových valčekov, aby boli kraje spojené. Potom smažíme v oleji rozohriatom na 180 °C dochrumkava. Trubičky necháme vychladnúť a potom valčeky povyťahujeme.

  3. 3

    Náplň: Vyšľaháme ricottu s cukrom do hladkého krému, pridáme nakrájané kandizované ovocie a premiešame. Plníme každú trubičku a naplnené cannoli poprášime cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia