Plnené trubičky na slano

letisia - fotkaletisia, 24. októbra 2010
Plnené trubičky na slano
Foto: letisia

Práve teraz som ich dorobila. Sú výborné k vínu a plnka môže byť rôzna, podľa našej fantázie.

Suroviny

250 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, radielkom narežeme na pásy široké do 2 cm. Pásy potom nakrúcame na tenké trubičky tak, aby sa prekrývali, poukladáme na plech, potrieme vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým nezozlatovejú. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne trubičky vyberieme. Pred pečením môžeme prípadne posypať napr. sezamom, rascou, strúhaným syrom

  2. 2

    V miske si vyšľaháme maslo, syr a smotanu do peny. Môžeme pridať čokoľvek podľa momentálneho nápadu, alebo urobiť inú plnku. Plnkou naplníme pištol na zdobenie s obyčajným hladkým nástavcom a trubičky naplníme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

strigus
máš ich krásne, si šikulka.. u nás sa volajú šamrole.. ale prosím ťa, ja ich robím tak isto, ale nikdy ich nemám tak pekné, vždy sa mi počas pečenia rozkrúcajú, vieš poradiť, čo by mohlo byť príčinou? ozaj, takúto plnku robievam aj ja, je super - jednoduchá a veľmi chutná
danculka
Vyskúšam aj s nivou,ale už som ich plnila aj bryndzovou,čiže namiesto nivy bryndza,dík.
samanka
so slanou plnkou som ešte nerobila, môžu byť chutné
@strigus ja cesto navíjam tak, že konce sú naspodku. Vyskúšaj, možno sa Ti nebudú rozkrúcať.
torticka
Letisia, skús obaliť aj tenké párky. Sú výborné. Tuším ich tu aj niekto dal.
zuzanabebe
Milujem trubičky.. robievam ich len na sladko, tvoj recept určite vyskúšam ;)
letisia
@strigus šamrole voláme tie hrubšie trubičky, ktoré sa plnia na sladko, toto sú tenké trubičky. Mne sa rozkrútila iba jedna, lebo som koniec dobre nepritlačila.
letisia
@torticka obalujem aj tenké párky a to tak, že asi 2 cm nechám voľné a rozrežem ich na štvrťky, potom to pekne vyzerá ako chvost, lebo pri pečení sa koniec párky povykrúca
strigus
aj ja mám pri pečení konce na spodku, no i tak.. :( ale raz sa možno podarí :) a @letisia , s tými párkami je to super, to iste vyskúšam

Zaujímavé video z archívu TV Varecha