Foto: letisia
Práve teraz som ich dorobila. Sú výborné k vínu a plnka môže byť rôzna, podľa našej fantázie.
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, radielkom narežeme na pásy široké do 2 cm. Pásy potom nakrúcame na tenké trubičky tak, aby sa prekrývali, poukladáme na plech, potrieme vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým nezozlatovejú. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne trubičky vyberieme. Pred pečením môžeme prípadne posypať napr. sezamom, rascou, strúhaným syrom
- 2
V miske si vyšľaháme maslo, syr a smotanu do peny. Môžeme pridať čokoľvek podľa momentálneho nápadu, alebo urobiť inú plnku. Plnkou naplníme pištol na zdobenie s obyčajným hladkým nástavcom a trubičky naplníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@strigus ja cesto navíjam tak, že konce sú naspodku. Vyskúšaj, možno sa Ti nebudú rozkrúcať.