Talianska focaccia (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako
príloha k
šalátom, alebo aj k polievkam. Ako oblohu môžete použiť aj syr, rôzne bylinky a podobne.
60 minút príprava |
10 minút na 220 °C |
Postup
- Kvások si pripravíme z vlažnej vody, cukru a droždia. Do múky pridáme kvások, 2 lyžice oleja a soľ.
- Cesto necháme nakysnúť prikryté utierkou.
- Potom z cesta rukou vytvoříme dve hrubšie placky, ktoré ešte polejeme olivovým olejom.
- Navrch som poukladala olivy a sušené paradajky, môže byť aj rozmajrín, alebo iné bylinky. Mierne rukami vtlačíme do cesta. Môžeme nechať ešte mierne nakysnúť.
- Pečieme 10-12 minút na 220-250°C.
Po upečení môžeme ozdobiť rukolou.