Talianska focaccia (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, alebo aj k polievkam. Ako oblohu môžete použiť aj syr, rôzne bylinky a podobne.

60 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Postup

  1. Kvások si pripravíme z vlažnej vody, cukru a droždia. Do múky pridáme kvások, 2 lyžice oleja a soľ.
  2. Cesto necháme nakysnúť prikryté utierkou.
  3. Potom z cesta rukou vytvoříme dve hrubšie placky, ktoré ešte polejeme olivovým olejom.
  4. Navrch som poukladala olivy a sušené paradajky, môže byť aj rozmajrín, alebo iné bylinky. Mierne rukami vtlačíme do cesta. Môžeme nechať ešte mierne nakysnúť.
  5. Pečieme 10-12 minút na 220-250°C. Po upečení môžeme ozdobiť rukolou.