Tagliolini s čírovkou sivou
Autor receptu: zuzanka1367
Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa
názvu sa z nej žiada navariť čír :) (polievka), ja som skúsila hubový perkelt...
3 porcie |
10 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si očistené huby a zeleninu...
- Na zohriatú masť dáme restovať pokrájanú cibuľu, keď bude sklovitá pridáme rozpučený cesnak a krátko popražime, aby nezhorkol. Do tohto základu pridáme chilli a huby nakrájané na slíže.
- Udusíme ich asi tak 10-15, pustia vodu, ja som žiadnu neprilievala. Do podusených húb som pridala papriku, pretlak, soľ, korenie a za lyžičku doma namixovanej hubovej zmesi, na zvýraznenie chuti.
- Prikryté som dusila asi 10 minút, ak sa Vám zdá málo šťavy podlejte vodou, alebo vývarom, zatiaľ som uvarila cestoviny...Nesušené s peperoncinom, uvarené za 3 minúty, chutia skvelo.
- Jedlo dovarené, môže sa obedovať...