Fazuľová polievka

Sýta fazuľová s klobásou a rezancami

Autor receptu: vio

Fazuľovú polievku má každý z nás rád. Je výborná, zdravá a najmä sýta :)

120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľku si necháme namočenú počas noci v studenej vode. Aspoň 8 hodín. Potom vodu vylejeme, fazuľu dame do hlbšieho hrnca, zalejeme vodou asi do polovice hrnca a pridáme aj klobásu a varíme.
  2. Keď je fazuľa skoro mäkká, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a necháme variť. Keď je aj zelenina skoro mäkká, pridame nakrájané zemiaky a polievku osolíme. Ja som v tomto momente vybrala klobásu a nakrájala ju na kolieska, aby ešte pustila farbu a chuť a naspäť vložila do polievky.
  3. Keď sú už aj zemiaky mäkké, spravíme si zápražku z trochy oleja, trošky múky, červenej mletej papriky a aj jedného prelisovaného stúčika cesnaku. Zápražku zalejeme vodou a vlejeme do polievky. Necháme poriadne prevariť a pre chuť môžme pridať do polievky druhý prelisovaný cesnak nech sa jeho silná chuť ešte stihne trošku prevariť.
  4. Polievku ešte poprípade dochutíme soľou a mletým čiernym korenim. Rezance uvaríme podľa návodu. A môžme podávať. Dobrú chuť.