Syrový koláč s údenou šunkou

Autor receptu: hyza

Komerčný recept

25 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín vypracujeme cesto do tvaru bochníka, necháme odpočívať hodinu prikryté utierkou. Šunku a syr nakrájame na kocky, pridáme vajcia, cesnak, petržlenovú vňať, soľ, korenie. Dôkladne premiešame. Cesto premiesime a rozdelíme na dve tretiny a tretinu. Väčšiu časť rozvaľkáme a dáme do pizza formy tak, aby presahovalo okraje. Popicháme ho vidličkou a dáme náplň. Prikryjeme menším rozvaľkaným cestom, kraje zatlačíme. Potrieme žĺtkom a pečieme pri 185 °C asi 25 minút.
  2. <b>Tip:</b> zo zvyškov cesta povykrajujeme hviezdičky a pred pečením nimi ozdobíme vrch koláča.
  3. <b>Extra tip:</b> namiesto mieseného cesta môžeme použiť kocku lístkového cesta, ktoré nahrubšie rozvaľkáme. Vrch plnky neprikryjeme plátom cesta, ale z pásov vytvoríme mriežku a potrieme ju žĺtkom.