Syrovo-cesnaková pomazánka

Autor receptu: cokomilka

Pomazánka je tradične podávaná pri slávnostnejších rodinných hromadách, kde sa zvlášť cení rýchly a geniálne jednoduchý technologický postup. Kladie sa na stôl pokiaľ možno ešte pred príchodom hladných hostí tak aby bola k dispozícii pri aperitíve.

100
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nastrúhame ementál na jemno. Celú hlavu cesnaku rozotrieme.
  2. Syr a cesnak vmiešame do majonézy. Hmota musí byť natierateľná ako paštéta, preto komponenty dolaďujeme s cieľom dosiahnuť túto konzistenciu. Dochutíme soľou. Uložíme do chladničky.
  3. Nakrájame rožky na koliečka a rozložíme na podnos. pripravíme si špáradlá. Vychladenú nátierku nanášame na kolieska a prepichneme špáradlami. Zapíjame bielym vínom. Jedlo je hotové.