Syrové pagáče fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 12. júna 2016

Dostala som nový recept na výborné slané tak som vyskúšala a tu je výsledok.

150
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
500 g (alebo Hera)
42 g
1 ks
1 ks
200 g
1 ČL
1 ČL
2 dcl
Na potretie a posypanie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr si na jemno nastrúhame, urobíme si kvások. Keď máme kvások hotový si zo všetkých surovín dobre vypracujeme cesto. Ja robím kysnuté cestá strojom. Ešte malá poznámočka - na budúce keď budem piecť zvolím určite iný údený syr možno Tekovský údený.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cesto dobre vymiesené ho dáme do väčšej nádoby, ktorá sa dá dobre zavrieť a dáme ho do chladničky do druhého dňa. Najlepšie je večer si urobiť cesto a ráno pracovať. Alebo zabalíme do potravinárskej fólii a dáme do nádoby. Ale lepšie je tak ak máte nádobu, ktorá sa dá dobre uzavrieť.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto na druhý deň.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto si prekrojíte na polovicu a jednu polovicu si vyvaľkáte na hrúbku asi 1 cm.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A vykrajujeme kolieska aké chceme. Ja som volila menšie také jedno hubky, ktoré dáme na plech necháme ešte asi 15 minút na plechu podkysnúť. Potom natrieme vajíčkom a posypeme soľou. Ja som solila hrubozrnnou morskou a ľanovými semienkami.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu sú už všetky upečené. Vyšlo mi 150 kusov takýchto menších.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu sú na tácke.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a piekla som to na opekačku k synovi a okrem toho aj naše obľúbené rýchle makové a orechové rožky.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

klukodvody
No to je porce. Parádní recept, jen ho budu muset rozdělit na polovinu protože pro dva lidi to snad ani nemůžeme sníst. Asi by to ztvrdlo a chce to sníst rychleji. Ale s tím si snadno poradím. Pěkné díky.
staja
Pagáčikov nie je nikdy dosť, tvoje vyzerajú super a tak určite aj chutia. Určite vyskúšam.
sonulienka
Ďakujem Vám za milé komentáre @klukodvody ani myslím že by bolo veľa k tomu dobrému vínku čo máš a ak by si zavolal susedov len aby bolo dosť.
@terinka a aj tak chutia.
@staja vyskúšaj ale použi radšej ten Tekovský syr je síce drahší ale 200 g. to nie je až tak veľa a predpokladám, že bude lepšie cítiť syr.
haji
Nádhera, celé komplet nádhera, včetně těch ořechových a makových rohlíčků. Nemám slov a vlastně ani slin!! Oh, Sonulienka, ty jsi majster kynutého těsta!! Smekám!! Krásný den přeji!!
mesiar50
Dobre som pýsal na fb,že všetky moje priateľky (priateľia) sú skvelé a jedinečné kuchárky.Samozrejme medzi ne si zaradená aj ty milá @Sonulienka.
Vyzerajú prvotriedne.Idú do kk.Vďaka.
evanaaa
Tak, aj práve teraz jem syrový pagáč, ale kupovaný ( robený z polotovaru), nie je zlý, ale tie tvoje, @sonulienka sú určite lepšie, domáce je domáce......
sonulienka
Všetkým Vám ďakujem a Lacko to je už stará vec, že sme sa tu našli skvelá partia čo ma veľmi teší a veľa naučí aj keď na staré kolená ale dobré veci a recepty aj na starosť dobre padnú a zlé nech nás obchádzajú.....
nika72
jéééééééj na tie je radosť sa pozrieť a určite ešte väčšia radosť zjesť.... :-)
valeri
pozerám a slintám :-D, idú do mojej KK a ja zajtra do obchodu nakúpiť suroviny. Hoci toho masla sa mi zdá veľa na to množstvo múky ...
beatacsontosova
Asi mam problem...prave som dopiekla tieto pagaciky a neviem ich prestat jest :( neviem ci zvysia na vecernu oslavu xixi :) mala som doma presne taky syr ako je na obrazku, trosku viac soli som dala a trosku prekladala pocas valkania a posypala este zvyskom syra, takto mi este aj listkuju :) mala som mensie obavy ked som cesto nevedela dostat z misky lebo bolo tuhe ale par minut na linke a laskyplna jemna masaz mojimi rukami ukecala cesto a nakoniec sa s nim pracovalo uplne super. Dakujem za receptik :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia