Syrové pagáče fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 12. júna 2016

Dostala som nový recept na výborné slané tak som vyskúšala a tu je výsledok.

150
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
500 g (alebo Hera)
42 g
1 ks
1 ks
200 g
1 ČL
1 ČL
2 dcl
Na potretie a posypanie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr si na jemno nastrúhame, urobíme si kvások. Keď máme kvások hotový si zo všetkých surovín dobre vypracujeme cesto. Ja robím kysnuté cestá strojom. Ešte malá poznámočka - na budúce keď budem piecť zvolím určite iný údený syr možno Tekovský údený.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cesto dobre vymiesené ho dáme do väčšej nádoby, ktorá sa dá dobre zavrieť a dáme ho do chladničky do druhého dňa. Najlepšie je večer si urobiť cesto a ráno pracovať. Alebo zabalíme do potravinárskej fólii a dáme do nádoby. Ale lepšie je tak ak máte nádobu, ktorá sa dá dobre uzavrieť.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto na druhý deň.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto si prekrojíte na polovicu a jednu polovicu si vyvaľkáte na hrúbku asi 1 cm.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A vykrajujeme kolieska aké chceme. Ja som volila menšie také jedno hubky, ktoré dáme na plech necháme ešte asi 15 minút na plechu podkysnúť. Potom natrieme vajíčkom a posypeme soľou. Ja som solila hrubozrnnou morskou a ľanovými semienkami.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu sú už všetky upečené. Vyšlo mi 150 kusov takýchto menších.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tu sú na tácke.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a piekla som to na opekačku k synovi a okrem toho aj naše obľúbené rýchle makové a orechové rožky.

    Syrové pagáče (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slovenská kuchyňa, Olovrant, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
No to je porce. Parádní recept, jen ho budu muset rozdělit na polovinu protože pro dva lidi to snad ani nemůžeme sníst. Asi by to ztvrdlo a chce to sníst rychleji. Ale s tím si snadno poradím. Pěkné díky.