Foto: sonulienka
Dostala som nový recept na výborné slané tak som vyskúšala a tu je výsledok.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g |
|
500 g (alebo Hera) |
|
42 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 dcl |
|
Na potretie a posypanie: | |
|
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Syr si na jemno nastrúhame, urobíme si kvások. Keď máme kvások hotový si zo všetkých surovín dobre vypracujeme cesto. Ja robím kysnuté cestá strojom. Ešte malá poznámočka - na budúce keď budem piecť zvolím určite iný údený syr možno Tekovský údený.
-
3
Keď je cesto dobre vymiesené ho dáme do väčšej nádoby, ktorá sa dá dobre zavrieť a dáme ho do chladničky do druhého dňa. Najlepšie je večer si urobiť cesto a ráno pracovať. Alebo zabalíme do potravinárskej fólii a dáme do nádoby. Ale lepšie je tak ak máte nádobu, ktorá sa dá dobre uzavrieť.
-
4
Cesto na druhý deň.
-
5
Cesto si prekrojíte na polovicu a jednu polovicu si vyvaľkáte na hrúbku asi 1 cm.
-
6
A vykrajujeme kolieska aké chceme. Ja som volila menšie také jedno hubky, ktoré dáme na plech necháme ešte asi 15 minút na plechu podkysnúť. Potom natrieme vajíčkom a posypeme soľou. Ja som solila hrubozrnnou morskou a ľanovými semienkami.
-
7
A tu sú už všetky upečené. Vyšlo mi 150 kusov takýchto menších.
-
8
Tu sú na tácke.
-
9
No a piekla som to na opekačku k synovi a okrem toho aj naše obľúbené rýchle makové a orechové rožky.
@terinka a aj tak chutia.
@staja vyskúšaj ale použi radšej ten Tekovský syr je síce drahší ale 200 g. to nie je až tak veľa a predpokladám, že bude lepšie cítiť syr.
Vyzerajú prvotriedne.Idú do kk.Vďaka.