Syrové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dostala som nový recept na výborné slané tak som vyskúšala a tu je výsledok.

150
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Syr si na jemno nastrúhame, urobíme si kvások. Keď máme kvások hotový si zo všetkých surovín dobre vypracujeme cesto. Ja robím kysnuté cestá strojom. Ešte malá poznámočka - na budúce keď budem piecť zvolím určite iný údený syr možno Tekovský údený.
  3. Keď je cesto dobre vymiesené ho dáme do väčšej nádoby, ktorá sa dá dobre zavrieť a dáme ho do chladničky do druhého dňa. Najlepšie je večer si urobiť cesto a ráno pracovať. Alebo zabalíme do potravinárskej fólii a dáme do nádoby. Ale lepšie je tak ak máte nádobu, ktorá sa dá dobre uzavrieť.
  4. Cesto na druhý deň.
  5. Cesto si prekrojíte na polovicu a jednu polovicu si vyvaľkáte na hrúbku asi 1 cm.
  6. A vykrajujeme kolieska aké chceme. Ja som volila menšie také jedno hubky, ktoré dáme na plech necháme ešte asi 15 minút na plechu podkysnúť. Potom natrieme vajíčkom a posypeme soľou. Ja som solila hrubozrnnou morskou a ľanovými semienkami.
  7. A tu sú už všetky upečené. Vyšlo mi 150 kusov takýchto menších.
  8. Tu sú na tácke.
  9. No a piekla som to na opekačku k synovi a okrem toho aj naše obľúbené rýchle makové a orechové rožky.