Syrové knedle s hokkaidovým ragú

Autor receptu: archaa

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečivo nakrájame na veľmi drobné kúsky, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 8-10 minút opečieme. Cibuľu najemno nastrúhame, petržlenovú vňať nasekáme.
  2. 20g masla roztopíme v panvici a cibuľu na ňom do sklovita opražíme. Pečivo vyberieme z rúry, vysypeme do misky, pridáme nasekanú vňať, opraženú cibuľu, vajce, mlieko, nastrúhaný syr, osolíme, okoreníme, ochutíme trochou strúhaného muškátoveho oriešku, dobre premiesime a necháme chvíľu odpočívať.
  3. Z tejto masy formujeme knedlíčky, ktoré obalíme v múke a hodíme do osolenej vriacej vody. Knedlíčky varíme cca na slabom ohni asi 5-6 minút
  4. Medzitým si tekvicu očistíme a nakrájame na malinké kocky. Nasucho si opražíme tekvicové semienka a odložime stranou. Extra na panvici rozohrejeme olej a tekvicu na ňom 5-6 minút prudko dozlata restujeme. Posypeme cukrom, necháme skaramelizovať a pridáme ocot. Osolíme, okoreníme.
  5. Šalviu na masle krátko opražíme, uvarené knedle vyberieme a podávame s ragú poliate šalviovým maslom.