Svieže kivi rezy

dorisa - fotkadorisa, 19. augusta 2017 21:59
Ďalšie recepty »
Svieže kivi rezyFoto: dorisa

Vynikajúci ovocný zákusok so želatínou.

20
porcií
20 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
4 ks
1/2 bal
10 PL
10 PL
Krem:
1 ks
2 téglik
50 g
Poleva:
1 ks
400 ml
2 PL
Ovocie:
podľa potreby
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vodu striedavo s olejom, neskôr pridávame múku, nakoniec aj s práškom do pečiva. Bielky ušľaháme na tuhý sneh. Sneh vmiešame jemne do cesta.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na plech, zarovnáme. Dáme ho piecť do vyhriatej rúry na 180 st. cca 30 min.

  3. 3

    Krém si pripravíme vyšľahaním šľahačkovej smotany s cukrom. Kyslé smotany zmiešame so šľahačkou.

  4. 4

    Keď je koláč upečený a vychladnutý, krém natrieme na koláč. Kivi nakrájame na tenšie plátky, poukladáme na krém.

  5. 5

    Zo Zlatého klasu pridaním vody, sirupu (kivi) alebo Vitacitu (kivi) spolu s cukrom uvaríme želatínu. Túto potom jemne vychladnutú nalejeme na koláč. Celý ho necháme stuhnúť do chladu. Podávame. Prajem dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist