Foto: dorisa
Vynikajúci ovocný zákusok so želatínou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
1/2 bal |
|
10 PL |
|
10 PL |
|
Krem: | |
1 ks |
|
2 téglik |
|
50 g |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
Ovocie: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, postupne pridávame vodu striedavo s olejom, neskôr pridávame múku, nakoniec aj s práškom do pečiva. Bielky ušľaháme na tuhý sneh. Sneh vmiešame jemne do cesta.
- 2
Cesto rozotrieme na plech, zarovnáme. Dáme ho piecť do vyhriatej rúry na 180 st. cca 30 min.
- 3
Krém si pripravíme vyšľahaním šľahačkovej smotany s cukrom. Kyslé smotany zmiešame so šľahačkou.
- 4
Keď je koláč upečený a vychladnutý, krém natrieme na koláč. Kivi nakrájame na tenšie plátky, poukladáme na krém.
- 5
Zo Zlatého klasu pridaním vody, sirupu (kivi) alebo Vitacitu (kivi) spolu s cukrom uvaríme želatínu. Túto potom jemne vychladnutú nalejeme na koláč. Celý ho necháme stuhnúť do chladu. Podávame. Prajem dobrú chuť.
Tiež ovocný zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám hotovo. V neděli jsem pekla korpusy a včera tortu naplnila, ozdobila. Uf. Nemám foťák, pochválit se mohu jenom oznamem, že už je torta hotová a s podivem i hezká. Určo bude chutná. Odpoledne to zjistím. Díky za podporu, milá @Dorisa !