Svieža karfiolovo-hrášková polievka (fotorecept)
Autor receptu: caterina
Ked sa nam vonku uz pomalicky zjesenieva, dobre padne vydatna polievka plna
vitaminov.
10 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si suroviny - karfiol (dala som cely, lebo mam rada hustu polievku), mrkvu, zeler, por, cibulu, korenie a hrasok
- Zeleninu si nakrajame na kolieska, karfiol na male kusky
- tiez cibulu a por
- Cibulku a por opecieme na oleji do sklovita
- Pridame mrkvu, zeler a karfiol a chvilu podusime
- Ako posledny nasleduje hrasok
- Premiesame, okorenime mletym ciernym korenim, sladkou paprikou
- Zalejeme vodou, privedieme k varu, osolime a na miernom ohni varime do zmaknutia zeleniny. Nie je potrebne dlho, polievka je raz dva hotova.
- Tesne pred dovarenim som pridala zelene casti poru a cerstvu petrzlenovu vnat.
- Podavame s mrvenickou alebo akoukolvek malou cestovinou (podla chuti, polievka je husta, takze aj bez cestovin je dobra).