Svieža karfiolovo-hrášková polievka (fotorecept)

Autor receptu: caterina

Ked sa nam vonku uz pomalicky zjesenieva, dobre padne vydatna polievka plna vitaminov.

10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si suroviny - karfiol (dala som cely, lebo mam rada hustu polievku), mrkvu, zeler, por, cibulu, korenie a hrasok
  2. Zeleninu si nakrajame na kolieska, karfiol na male kusky
  3. tiez cibulu a por
  4. Cibulku a por opecieme na oleji do sklovita
  5. Pridame mrkvu, zeler a karfiol a chvilu podusime
  6. Ako posledny nasleduje hrasok
  7. Premiesame, okorenime mletym ciernym korenim, sladkou paprikou
  8. Zalejeme vodou, privedieme k varu, osolime a na miernom ohni varime do zmaknutia zeleniny. Nie je potrebne dlho, polievka je raz dva hotova.
  9. Tesne pred dovarenim som pridala zelene casti poru a cerstvu petrzlenovu vnat.
  10. Podavame s mrvenickou alebo akoukolvek malou cestovinou (podla chuti, polievka je husta, takze aj bez cestovin je dobra).