Sviatočné pečené bravčové karé
	        Autor receptu: gulio
	         
	        
	        Jeden z mojích oblúbenych receptov.
Postup
- Cibuľu si  nakrájame na jemno,prelisujeme cesnak a zmiešame z ostatnými surovinami na 
marinádu. Mäso osolíme,natrieme celé marinádou a necháme aspoň 2 hod. odležať v chlade.Pekáč si vyložíme anglickou slaninou,pridáme olej a maslo a vložíme odležané mäso v celku ,opaprikujeme a prikryté dusíme pokým není mäkké,podlievame vývarom. Pred dopečením odkryjeme a 10-15 min.dopekáme do ružova .Upečené mäso vyberieme a do výpeku zavaríme víno a smotanu.Mäso podávame na plátky a prelievame výpekom
 - Marináda.
5Pl  oleja,1 cibuľa,1-2Pl  kečupu,1-2Pl horčice,2-3 strúčky cesnaku,mleté korenie,
bazalka,2-3Pl kyslej smotany .
Všetko dobre zmiešame!
Výborne sa k tomu hodia zemiakové pyré ktoré tiež prelejeme výpekom z mäsa.
 - Prajem ničím nerušenú dobrú chuť!