Sviatočné pečené bravčové karé

Autor receptu: gulio

Jeden z mojích oblúbenych receptov.

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame na jemno,prelisujeme cesnak a zmiešame z ostatnými surovinami na marinádu. Mäso osolíme,natrieme celé marinádou a necháme aspoň 2 hod. odležať v chlade.Pekáč si vyložíme anglickou slaninou,pridáme olej a maslo a vložíme odležané mäso v celku ,opaprikujeme a prikryté dusíme pokým není mäkké,podlievame vývarom. Pred dopečením odkryjeme a 10-15 min.dopekáme do ružova .Upečené mäso vyberieme a do výpeku zavaríme víno a smotanu.Mäso podávame na plátky a prelievame výpekom
  2. Marináda. 5Pl oleja,1 cibuľa,1-2Pl kečupu,1-2Pl horčice,2-3 strúčky cesnaku,mleté korenie, bazalka,2-3Pl kyslej smotany . Všetko dobre zmiešame! Výborne sa k tomu hodia zemiakové pyré ktoré tiež prelejeme výpekom z mäsa.
  3. Prajem ničím nerušenú dobrú chuť!