Surimi prúžky s citrónovým olejom fotorecept

mijaita - fotkamijaita, 22. júna 2012
Surimi prúžky s citrónovým olejom  (fotorecept)
Foto: mijaita

Mám ráda jídla nepřekombinovaná, jednoduchá, rychlá a tak jsem došla až k této jednoduché úpravě surimi tyčinek. Vyzkoušejte, pokud je máte rádi, budete Zobraziť celý popisMám ráda jídla nepřekombinovaná, jednoduchá, rychlá a tak jsem došla až k této jednoduché úpravě surimi tyčinek. Vyzkoušejte, pokud je máte rádi, budete překvapeni jak lahodné budou.

20 minút
príprava

Suroviny

1 balení
1 - 2 PL ochucený
1 KL nebo černucha
špetka
1 - 2 KL (citrón)




Postup

  1. 1

    Krabí tyčinky necháme rozmrazit, zbavime obalu a prstama je rozdelíme na vlákna jak patrné na obrázku. Upravíme na mělkou misku či talířek a zakapeme citronovým olejem a zlehka protočíme aby se všechny obalily olejem. Používám olej od Estermanna (k dostání Billa, Tesco, Kaufland) nebo drahý olivový, citronem ochucený. Posypeme černuchou nebo černým sezamem a dochutíme bílým pepřem a limetkovou štávou. Neservírujte v miskách, aby olej zbytečně nestekl ke dnu ale obalil pouze vlákna surimi.

    Surimi prúžky s citrónovým olejom  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Velmi lahodný, rychlý předkrm, nebo i večeře . Jí se samotné nebo se přikusují do zlatova opečené bagety pokapané též citronovým olejem.

    Surimi prúžky s citrónovým olejom  (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

fialka49
Surimi milujeme, ďakujem za nový, rýchly spôsob prípravy.
radulienka
Aj pre mňa vítaná novinka, tiež mám veľmi rada dary mora a i z nich vyrobené surimi, takto mám zase zmenu, vďaka...
mijaita
Ten citronový olej mám doma běžně, kdyby někdo neměl, myslím, že by šlo protřepat olivový olej s limetovou nebo citronovou šťávou. Jsem zvědavá, jak vám to bude chutnat . Já nejím ryby, ale tohle miluju a mí hosté též.
njdevil
Len tak na margo...surimi nie je krabie maso, je to iba vlastne imitacia krabieho masa, v podstate sa jedna o pomlete maso z bielych ryb, ako je napriklad treska, spracuva sa do roznych tvarov a je uemlo prifarbovane...
mijaita
@zuzafree :-) Vždy potěší, když někdo vyloví uložený
recept z KK, uvaří a napíše jak chutnalo. Já tyhle tyčinky dělám ráda pořád. Jen ten olej se hůř shání a ne každý je tak dobrý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia