Sunquickový zákusok
Sunquickový zákusok

Sunquickový koláč

anemarka - fotkaanemarka, 25. júna 2018
Sunquickový koláč
Foto: anemarka

Šťavnatý a svieži koláčik, výborný na letné posedenia. Sunquick môžete nahradiť hocijakou inou ovocnou šťavou, ja som použila tento, pretože mi najviac chutí.

60 minút
príprava

Suroviny

9 ks
9 PL
9 PL
2
1 PL
2 PL
štipka
PLNKA:
300 ml
1 bal. (Zlatý klas)
180 g
podla chuti
NÁLEV:
200 - 250 ml
podla chuti
POLEVA:
150 g
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečieme si dve cestá. Prvé cesto kakaové: Vymiešame 5 bielkov s 5 lyžicami cukru do tuha. Potom postupne primiešavame vanilkový cukor, 5 žltkov, 1 lyžicu oleja a zmes múky, kakaa a štipky kypriaceho prášku. Múku som zmiešala: 2 a pol lyžice hladkej múky s 2 a pol lyžicami polohrubej. Pečieme na 180 °C asi 15 až 20 minút.

  2. 2

    Potom si pripravíme biele cesto. To si pripravíme so 4 bielkov a 4 PL cukru. Opäť miešame dotuha a pridávame vanilkový cukor, 4 žltka, 1 PL oleja a zmes múky (2 PL hladká + 2 PL polohrubá) a štipky prášku do pečiva. Pečieme na 180 °C asi 15 až 20 minút.

  3. 3

    Plnka: Pripravíme si krém z 300 ml mlieka a 1 Zlatého klasu. Po vychladnutí primiešame maslo s práškovým cukrom. Na kakaovú piškótu rozotrieme krém, trochu si necháme bokom.

  4. 4

    Na krémovú vrstvu si položíme bielu piškótu, z ktorej jemne stiahneme vrchnú šupku (alebo kožu), aby sme videli krásnu žltú časť. Tú polievame nálevom pripraveným zo sunquicku zriedeného z vodou. Ja som pridala aj trocha rumu kvôli chuti, ale nemusí tam byť.

  5. 5

    Vrch opatrne potrieme zvyšným krémom. To aby sa nám na vrchu udržala čokoládová poleva. Tú som pripravila zo 150 g horkej čokolády, 2 lyžíc masla a 2 lyžíc oleja.

  6. 6

    Koláčik sa vydaril. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Poprosím autorku o pridanie rozmerov plechu.Tomáš by mohol obohatiť popis receptu o kolonku "rozmery plechu",neskúsení cukrári by sa určite potešili.Ďakujem
Chcela som pochváliť recept,lebo som zabudla a omylom som klikla na "pekný komentár"... sama sebe :) Ako tu nechodievam,nemám prehľad o tejto novej grafike.
Pěkný recept, stará dobrá klasika. V dnešní době xy rozměrů plechů je fakt dobré rozměr uvádět. I starý praktik je někdy v rozpacích. Zpět k receptu, hned bych dala testovací vzoreček ke kafíčku. Jsi šikulka!

Pridaj komentár k receptu: