Zemiakové šúľance

Šúľance s makom

Autor receptu: alica7

Tieto chutné zemiakové šúľance môžeme pripraviť nielen s makom, ale aj s mletými orechmi.

3
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame (pretlačíme) na jemno, pridáme vajce, múku a soľ. Vymiesime cesto a necháme asi 15 minút postáť. Ak sa veľmi lepí, pridáme trochu múky podľa potreby.
  2. Zmiešame mletý mak a preosiaty cukor. Roztopíme maslo s olejom.
  3. Z cesta urobíme valček. Pokrájame ho na menšie časti, pomúčime, ušúľame dlhé šúľance, ktoré pokrájame na kratšie kúsky.
  4. Šúľance dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú, varíme asi 1 minútu.
  5. Uvarené scedíme, horúce zmiešame s maslom a potom s makom s cukrom.