Zemiakové šúľance
Šúľance s makom
Autor receptu: alica7
Tieto chutné zemiakové šúľance môžeme pripraviť nielen s makom, ale aj s mletými orechmi.
3 porcie |
60 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Vychladnuté ošúpeme, postrúhame (pretlačíme) na jemno, pridáme vajce, múku a soľ. Vymiesime cesto a necháme asi 15 minút postáť. Ak sa veľmi lepí, pridáme trochu múky podľa potreby.
- Zmiešame mletý mak a preosiaty cukor. Roztopíme maslo s olejom.
- Z cesta urobíme valček. Pokrájame ho na menšie časti, pomúčime, ušúľame dlhé šúľance, ktoré pokrájame na kratšie kúsky.
- Šúľance dáme variť do vriacej vody, keď vyplávajú, varíme asi 1 minútu.
- Uvarené scedíme, horúce zmiešame s maslom a potom s makom s cukrom.