Knedľa

Suchárová knedľa

Autor receptu: dogagador

O tento recept som žobrala tak dlho, až som ho vyžobrala.

6-8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sucháre namočiť do mlieka len toľko, aby zvlhli, ale aby sa nenapili a nerozpadli. Namočiť z oboch strán. Ak treba na namáčanie viac mlieka, tak pridať.
  2. Navlhčené sucháre pokrájať na kocky.
  3. 2 PL masla roztopiť a poliať ním nakrájané sucháre. Premiešať.
  4. K suchárovej mase pridať 3 žĺtky, posekanú petržlenovú vňať a premiešať.
  5. Ušľahať sneh z 3 bielkov, pridať do suchárovej masy a premiešať.
  6. Zmes nahusto zarolovať do mokrej vyžmýkanej gázy (alebo natlačiť do vymasteného knedlíkovaru z Tescoma) a dať variť do vriacej vody na 20 minút. Po vybratí nechať chvíľu postáť, potom krájať cvernou.
  7. Do suchárovej zmesi nepridávam korenie, lebo sa nachádza v jedle, ku ktorému je knedlík ako príloha. Zmes nesolím, lebo samotné sucháre sú solené a tiež sa zvyčajne polievajú šťavou spod mäsa.