Knedľa
Suchárová knedľa
Autor receptu: dogagador
O tento recept som žobrala tak
dlho, až som ho vyžobrala.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Sucháre namočiť do mlieka len toľko, aby zvlhli, ale aby sa nenapili a nerozpadli. Namočiť z oboch strán. Ak treba na namáčanie viac mlieka, tak pridať.
- Navlhčené sucháre pokrájať na kocky.
- 2 PL masla roztopiť a poliať ním nakrájané sucháre. Premiešať.
- K suchárovej mase pridať 3 žĺtky, posekanú petržlenovú vňať a premiešať.
- Ušľahať sneh z 3 bielkov, pridať do suchárovej masy a premiešať.
- Zmes nahusto zarolovať do mokrej vyžmýkanej gázy (alebo natlačiť do vymasteného knedlíkovaru z Tescoma) a dať variť do vriacej vody na 20 minút. Po vybratí nechať chvíľu postáť, potom krájať cvernou.
- Do suchárovej zmesi nepridávam korenie, lebo sa nachádza v jedle, ku ktorému je knedlík ako príloha. Zmes nesolím, lebo samotné sucháre sú solené a tiež sa zvyčajne polievajú šťavou spod mäsa.