Štvrťkilový koláč

Autor receptu: orchidea

Recept mám už vyše 20 rokov. Dostala som ho od svojej kolegyňe, skúsenej cukrárky, ktorá nás pri akejkoľvek príležitosti prekvapila vždy niečím novým a vždy vynikajúcim. Koláčik má zaujímavý názov, ale je to asi preto, že suroviny sú v štvrťkilovej váhe. So súhlasom mojej kamarátky @cica2, ktorá podľa receptu koláč upiekla a aj vyfotila, vložila som hlavný obrázok ktorý mi poslala.

Postup

  1. Múku zmiešať s práškom do pečiva, pridať nakrájaný zmäknutý tuk, vajíčka a vypracovať cesto. Rozdeliť na 3 časti a do jednej zapracovať kakao. Cesto nechať asi polhodinu postáť.
  2. Jedne bledé cesto rozvaľkať a dať na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieť lekvárom podľa chuti. Dobrý je ríbezľový alebo malinový, posypať orechami a práškovým cukrom podľa chuti ako má kto rád sladké. Prikryť vyvaľkaným tmavým cestom. Tiež potrieť lekvárom a posypať orechami s cukrom. Nakoniec prikryť rozvaľkaným bledým cestom.
  3. Popichať vidličkou a dať piecť. Hotový upečený koláč poliať čokoládovou polevou.