Foto: dvorka
Mám tri obľúbené recepty cesta na štrúdľu. Klasické cesto (múka, vajce, voda, ocot), tukové (plus tuk) a jogurtové (plus tuk a jogurt mínus ocot Zobraziť celý popisMám tri obľúbené recepty cesta na štrúdľu. Klasické cesto (múka, vajce, voda, ocot), tukové (plus tuk) a jogurtové (plus tuk a jogurt mínus ocot a voda). Včera som spojila z každého rožku trošku a vytvorila som aspoň pre mňa - nové cesto.
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
štipka |
|
80 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
Na potretie cesta: | |
|
|
|
|
Plnka: | |
alebo tvaroh, čerešne, podľa sezóny a chuti |
|
Na potretie štrúdle: | |
alebo voda |
|
Postup
-
1
Do misy som si dala múku, vajíčko, soľ, jogurt, ocot a vodu. Poriadne som všetko v mise vypracovala na hladké cesto.
-
2
Cesto som si rozdelila na dva rovnaké bochníky a ešte poriadne prehnietla.
-
3
Na veľkom pomúčenom plate som si vyvaľkala prvé cesto natenko na veľkosť asi 40 x 60 cm. Potrela troškou oleja, posypala som strúhankou a rozložila som nastrúhané jablká a aj rozpolené čerešne. Tie urobili štrúdli fantastickú chuť :) Posypala som trochou strúhanky, škorice a vanilkového cukru. Koniec som zahla na ovocie, taktiež aj kraje a začala som stáčať.
-
4
Pokračujem.
-
5
Štrúdľu som stočila, urobila som aj druhú, tam som čerešne nedávala. Preložila som na plech, potrela som mliekom a šup do vyhriatej rúry na 200°C.
-
6
Po 25-tich minútach. Tá hnedá sa zdá hnedšia lebo som piekla v noci a fotila som s bleskom, aby bolo aspoň niečo vidno.
-
7
A toto je prierez. Nedočkavci jedli "horúci kompót v ceste".
Diskusia k receptu