Štrúdľa s trochou jogurtu (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Mám tri obľúbené recepty cesta na štrúdľu. Klasické cesto (múka, vajce, voda, ocot), tukové (plus tuk) a jogurtové (plus tuk a jogurt mínus ocot a voda). Včera som spojila z každého rožku trošku a vytvorila som aspoň pre mňa - nové cesto.

20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som si dala múku, vajíčko, soľ, jogurt, ocot a vodu. Poriadne som všetko v mise vypracovala na hladké cesto.
  2. Cesto som si rozdelila na dva rovnaké bochníky a ešte poriadne prehnietla.
  3. Na veľkom pomúčenom plate som si vyvaľkala prvé cesto natenko na veľkosť asi 40 x 60 cm. Potrela troškou oleja, posypala som strúhankou a rozložila som nastrúhané jablká a aj rozpolené čerešne. Tie urobili štrúdli fantastickú chuť :) Posypala som trochou strúhanky, škorice a vanilkového cukru. Koniec som zahla na ovocie, taktiež aj kraje a začala som stáčať.
  4. Pokračujem.
  5. Štrúdľu som stočila, urobila som aj druhú, tam som čerešne nedávala. Preložila som na plech, potrela som mliekom a šup do vyhriatej rúry na 200°C.
  6. Po 25-tich minútach. Tá hnedá sa zdá hnedšia lebo som piekla v noci a fotila som s bleskom, aby bolo aspoň niečo vidno.
  7. A toto je prierez. Nedočkavci jedli "horúci kompót v ceste".