Foto: alzbetty
Tak sme zase zberali úrodu... cesto z overenej klasiky od babičky, plnka nápad od mamičky a zrealizovala som to napokon ja :D Chutné, rýchle, Zobraziť celý popisTak sme zase zberali úrodu... cesto z overenej klasiky od babičky, plnka nápad od mamičky a zrealizovala som to napokon ja :D Chutné, rýchle, o chvíľu zjedené
Postup
-
1
Zamiešame všetky suroviny na cesto. Ak je cesto príiš suché, podľa potreby dolievame vlažným mliekom. Potom ho rozdelíme na dve časti (vzniknú dve malé štrúdle) a vyvaľkáme na pomúčenej doske.
- 2
Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a mletou škoricou. Cesto posypeme mletými orechmi podľa chuti, pokladieme polovice sliviek (na druhé cesto dáme očistené jablká nakrájané na mesiačiky a poliate trochou citrónovej šťavy) a posypeme kryštálovým cukrom.
- 3
Ovocie posypeme tvarohovou plnkou (tvaroh musí byť sypký inak sa ťažko nanáša) a štrúdľu zvinieme. Dáme na plech s papierom, potrieme olejom a upečieme.
- 4
Horúcu štrúdľu potrieme vodou zmiešanou s cukrom. Podávame nakrájanú posypanú práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu