Tvarohová štrúdľa
Štrúdeliny (fotorecept)
Autor receptu: lucialujza
Mám veľmi rada chrumkavé
štrúdľové cesto. A rada sa podelím.
Lenže nakrájaná štrúdľa mi už
nepríde až taká lákavá. A tak vznikli
miništrúdle.*
Výborné, keď ich chcete niekam
niesť - na piknik, do práce, je to
také čistejšie na rozdávanie.
27 ks porcií |
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Na plnku potrebujeme suchší tvaroh. Vyšľaháme bielok so štipkou soli a neskôr pridáme jeden vanilkový cukor (používam 20 g balenie). Vyšľaháme do tuha. V mixéri rozmixujeme ostatné suroviny, vrátane žĺtka. Pokiaľ máte radi sladké, pridajte cukor podľa chuti. Rovnako ak máte radi kyselkavé, pridajte viac citrónovej šťavy. Nebojte sa ochutnávať, už toto je výborné. Ale nezjesť celé, nech ostane na štrúdeliny. Pozor, aby plnka nebola príliš tekutá. Primiešajte vyšľahaný bielok a vzniknutú plnku dajte do cukrárskeho vrecka bez špičky. Fajn poslúži aj mikroténové vrecko s odstrihnutým rohom. Priemer otvoru tak 2 cm.
- Na tento koláč používam cesto z obchodu "L" (už ho majú v stálej ponuke), kde je v balení 9 plátov. Na podložke si rozložíme 1 plát a na polovicu natrieme roztopené maslo.
- Preložíme.
- Na okraj, kde je preklad, vytlačíme pás plnky.
- Cesto zrolujeme.
- Postup opakujeme do minutia cesta.
- Do posledného mi nevyšiel tvaroh, asi som príliš ochutnávala, tak som použila inú plnku (mleté orechy s cukrom). Fantázii sa medze nekladú. Môžete použiť plnku, akú bežne dávate do veľkej štrúdle.
- Každú roládku som rozrezala na 3 časti a uložila na plech vystlaný papierom na pečenie. Piekla som na 180 °C. Čas si treba pri tejto veľkosti odsledovať, cca 10 -15 minút.
- A už len pocukrovať a servírovať.