Tvarohová štrúdľa

Štrúdeliny (fotorecept)

Autor receptu: lucialujza

Mám veľmi rada chrumkavé štrúdľové cesto. A rada sa podelím. Lenže nakrájaná štrúdľa mi už nepríde až taká lákavá. A tak vznikli miništrúdle.* Výborné, keď ich chcete niekam niesť - na piknik, do práce, je to také čistejšie na rozdávanie.

27 ks
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na plnku potrebujeme suchší tvaroh. Vyšľaháme bielok so štipkou soli a neskôr pridáme jeden vanilkový cukor (používam 20 g balenie). Vyšľaháme do tuha. V mixéri rozmixujeme ostatné suroviny, vrátane žĺtka. Pokiaľ máte radi sladké, pridajte cukor podľa chuti. Rovnako ak máte radi kyselkavé, pridajte viac citrónovej šťavy. Nebojte sa ochutnávať, už toto je výborné. Ale nezjesť celé, nech ostane na štrúdeliny. Pozor, aby plnka nebola príliš tekutá. Primiešajte vyšľahaný bielok a vzniknutú plnku dajte do cukrárskeho vrecka bez špičky. Fajn poslúži aj mikroténové vrecko s odstrihnutým rohom. Priemer otvoru tak 2 cm.
  2. Na tento koláč používam cesto z obchodu "L" (už ho majú v stálej ponuke), kde je v balení 9 plátov. Na podložke si rozložíme 1 plát a na polovicu natrieme roztopené maslo.
  3. Preložíme.
  4. Na okraj, kde je preklad, vytlačíme pás plnky.
  5. Cesto zrolujeme.
  6. Postup opakujeme do minutia cesta.
  7. Do posledného mi nevyšiel tvaroh, asi som príliš ochutnávala, tak som použila inú plnku (mleté orechy s cukrom). Fantázii sa medze nekladú. Môžete použiť plnku, akú bežne dávate do veľkej štrúdle.
  8. Každú roládku som rozrezala na 3 časti a uložila na plech vystlaný papierom na pečenie. Piekla som na 180 °C. Čas si treba pri tejto veľkosti odsledovať, cca 10 -15 minút.
  9. A už len pocukrovať a servírovať.