Strúčiková polievka

Autor receptu: jokin

Už dávnejšie som písal, že sa dá pomerne lacno variť aj dnes. Pridávam prvé meny, kde využívam jednu surovinu na vytvorenie dvoch jedál. Konkrétne tu sa jedná o údené mäso ktoré my ochutí polievku a urobím z neho aj hlavný chod. Tieto recepty mám ešte od mojej mamy iba som ich trochu upravil.

6
porcií
15 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si dáme variť údené mäso do vody. Kým sa uvarí tak zbavíme strúčky kostrnkov a pokrájame ich na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a tiež pokrájame na menšie kocky. Smotanu si rozrobíme s múkou a trochou vody na redšiu kašičku.
  2. Keď máme mäso uvarené tak ho vyberieme a odložíme na druhý chod. Do vody dáme variť fazuľkové stúčky. Keď už sú skoro mäké tak k ním pridáme zemiaky. Do polievky pridáme soľ, korenie a bobkový list.
  3. Keď už sú uvarené zemiaky pridáme rozrobenú smotanu a ešte krátko povaríme. Kôpor dávam až na tanieri, nakoľko ho všetci nemajú radi.