Foto: kukulienka71
Je jednoducho vynikajúci!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dobre odležanú sviečkovicu som pokrájala na plátky,
-
2
potom na rezance, okorenila som čiernym mletým korením, zakvapla olejom, premiešala a nechala v miske asi hodinu pri izbovej teplote.
-
3
Mäso som prudko opiekla na troche oleja na rozhorúčenej panvici, nesolila som ho a vybrala do misy nabok.
-
4
vo výpeku som opražila do sklovita nakrájanú cibuľu a naplátkované šampiňóny
-
5
podliala som ich vínom, nechala trocha odpariť, pridala som paradajkový pretlak a horčicu
-
6
zaliala vývarom, prisypala som nadrobno nakrájaný kúsok uhorky a opražené mäso, teraz som osolila a nechala dusiť na strednom plameni asi 7 minút.
-
7
Tento druh mäsa potrebuje len krátku tepelnú úpravu, ak použijete tuhšie mäso, duste ho dlhšie. Omáčka sa trocha zredukovala, priliala som sladkú smotanu a ešte nechala prejsť varom. Hotovo:-)
-
8
Podávala som so zemiakmi pečenými v rúre, hodí sa tiež dusená ryža, prípadne hranolky. Je to veľmi chutná minútka, u nás patrí k výberovkám.
tvoj krásny recept - však určite ÁNO!!!
srdečne blahoželám!!! :-)
* * * * *
neveriacky opýtam sa..moje zlatko..hovädzina-a-len tak krátko..??
bo dedko má krásne hrnčekové zuby..nech sa im môj nový recept ľúbi..:-)
Veľká pochvala a už je aj v kk.
5* odo mňa.
skromnosť je síce veľmi pekná vlastnosť, ale tu naozaj nie je na mieste :-)
viem, o čom hovorím :-)
stojím si za svojim vyjadrením o tomto recepte.
viem..treba mäsko pravé..no my nekupujeme nič-čo je drahé..
"drahý môj" mi stačí../ to je čilihrozienko" na života koláči../
:-)
Ps.:
tak..na mäsko to platí..
ked muž "tvrdý" je../vtedy sa mi nemľahko žije../
nechať odležať..a dusiť-až kým zmäkne..??
poradˇ..prosím pekne..:-)
:-))
Kto túto božskú kombináciu vymyslel, se už ale asi nikdy nedozvieme. Možná to bol dvorný kuchár Kataríny Velkej Sergej Stroganov, možno ruský veľvyslanec v Ríme Grigorij Alexandrovič Stroganov, možno francúzsky kuchár zamestnaný u šľachtickej rodiny Stroganovcov, ktorý na ich počesť túto pochúťku pomenoval. A možno niekto úplne iný. Isté je, že stvoril úžasné jedlo.Hovorí sa,že je to pôvodom ruské jedlo,ktoré sa rozšírilo mimo hraníc Ruska najmä do Francúzska kde obmenou ingrediencií vzniklo viacero verzií tejto skvelej minútky. Veľmi mám rada toto jedlo a vo veľa reštauráciách ho uvádzajú ako "Stroganov",inde zasa "Stroganoff",obe sú správne. V tých lepších ho podávajú mäso zaliate šťavou /ktorá sa pripraví zvlášť zo šalotky,pretlaku,čerstvej papriky,smotany a rozmixuje.Ozdobí sa restovanými šampiňónmi s uhorkami.@kukulienka71 tvoj Stroganov je super robím veľmi podobne,bez vína. 5*:)
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-stroganoff/24500-recep...
Mnam mnam mnam,chvalim :-)
som rada, že ti recept poslúžil. Cestovinu tiež milujem, aj by som si to dala teraz takto:-) Ďakujem za milú odozvu.
Naprostý nadšený souhlas, jen u protlaku bych použil čajové lžičky také s ohledem na menší množství ostatních surovin