Dusená divina

Stroganov z daniela

Autor receptu: eruska25

Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov. Originál je z hovädzej sviečkovice. Ale prečo neuvariť aj z iného mäsa?

6
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na plátky, potom naklepeme a nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme olivový olej, soľ, korenie, premiešame a necháme v chladničke do druhého dňa.
  2. Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme odležané mäso, opražíme ho, aby sa zatiahlo. Keď si už pustí šťavu, podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme horčicu, pretlak a trošku cukru a dusíme do mäkka. To sa nedá presne povedať, mne to trvalo cca 2 hodiny.
  3. Pridáme šľahačkovú smotanu, na tenko nakrájané kyslé uhorky, premiešame dovaríme, dochutíme podľa potreby soľou. Podávame napr. s dusenou ryžou.