Dusená divina
Stroganov z daniela
Autor receptu: eruska25
Čítala som, že stroganov je pôvodom ruské jedlo. Názov je podľa ruského šľachtického rodu Stroganovcov. Originál je z hovädzej sviečkovice. Ale prečo neuvariť aj z iného mäsa?
6 porcií |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na plátky, potom naklepeme a nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme olivový olej, soľ, korenie, premiešame a necháme v chladničke do druhého dňa.
- Na masle orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme odležané mäso, opražíme ho, aby sa zatiahlo. Keď si už pustí šťavu, podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme horčicu, pretlak a trošku cukru a dusíme do mäkka. To sa nedá presne povedať, mne to trvalo cca 2 hodiny.
- Pridáme šľahačkovú smotanu, na tenko nakrájané kyslé uhorky, premiešame dovaríme, dochutíme podľa potreby soľou. Podávame napr. s dusenou ryžou.