Zemiaky
„Strešenina“ z kyslej kapusty
Autor receptu: maspoma
Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny a určite si pochutíte.
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu vychladnúť a ošúpte ich.
- Na bravčovej masti orestujte nadrobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste
- Do podusenej kapusty pridajte nakrájané uvarené zemiaky a premiešajte.
- Na samostatnej panvici orestujte nakrájanú červenú cibuľu a nakrájané údené mäso (slaninu, klobásku).
- Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.