Zemiaky

„Strešenina“ z kyslej kapusty

Autor receptu: maspoma

Strešenina je jednoduché jedlo, v ktorom využijete kyslú kapustu, nestrávite pri jeho príprave dlhé hodiny a určite si pochutíte.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvarte v šupke v dobre osolenej vode s pridanou celou rascou. Vodu sceďte, zemiaky nechajte trochu vychladnúť a ošúpte ich.
  2. Na bravčovej masti orestujte nadrobno pokrájanú bielu cibuľu a kvasenú kapustu. Okoreňte rascou, čiernym korením a Žitavskou paprikou. Po zarestovaní podlejte troškou vývaru (môže byť vývar z varenia údeného mäsa) alebo vodou. Krátko poduste
  3. Do podusenej kapusty pridajte nakrájané uvarené zemiaky a premiešajte.
  4. Na samostatnej panvici orestujte nakrájanú červenú cibuľu a nakrájané údené mäso (slaninu, klobásku).
  5. Na tanier uložte kyslú kapustu so zemiakmi a na vrch výdatne posypte osmahnutým mäsom.