Tvarohová roláda
Stracciatella roláda (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Jemná roláda s malými kúskami čokolády.
12 porcií |
30 minút príprava |
7 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť plechu: 33 x 33 cm. Počas pečenia pripravíme krém: Smotanu vyšľaháme, primiešame tvaroh, cukor a nasekanú čokoládu. Natrieme na vychladnutý korpus, z ktorého najprv stiahneme papier na pečenie.
- Zrolujeme, polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
- Pokrájame teplým nožom.