Tvarohová roláda

Stracciatella roláda (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Jemná roláda s malými kúskami čokolády.

12
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, potom pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C 7 minút. Veľkosť plechu: 33 x 33 cm. Počas pečenia pripravíme krém: Smotanu vyšľaháme, primiešame tvaroh, cukor a nasekanú čokoládu. Natrieme na vychladnutý korpus, z ktorého najprv stiahneme papier na pečenie.
  2. Zrolujeme, polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Pokrájame teplým nožom.