Stracciatella-krupicový koláč, nepečený fotorecept
Foto: eldina
v týchto teplách len nepečené sladkosti...:)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 bal |
|
1 l |
|
2 dcl |
|
2 ks |
|
8-10 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
150 g alebo margarín |
|
Stracciatella krém: | |
500 ml |
|
3 PL |
|
50 g - min. 70% kakaovej hmoty |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Potrebujeme: /cukru pridajte podľa seba, ja mám rada sladké koláče, či zákusky/
-
2
najprv uvariť krupicovú kašu, z 1 L mlieka odobrať 800 ml, zvyšok je na namáčanie keksov...z 800 ml mlieka odobrať 500 ml a dať do hrnca variť../ja pridávam vždy aj trošku masla, nezvykne prihorieť/.....vymiešať cukor a 2 žĺtky, postupne zamiešavať aj 300 ml mieka...+ pridať 2 dcl krupice.....
-
3
vliať do vriaceho mlieka a pomaly variť/2-3 min/... nechať polovychladnúť a pridať 2 PL kyslej smotany.............ked masa úplne vychladne-pridať 150 g zmäknutého masla /izbovej teploty/ a dobre vymiešať
-
4
keksy jemne namáčať v mlieku a ukladať na plech...na ne vyliať /natrieť/ masu z krupice..
-
5
želatínu urobiť podľa návodu...do 4 PL vody vysypať želatínu a nechať 1O min napučať.. /postup, ako sa robí želatína, dávam pre tých, čo sa jej "boja"-ako aj ja, do nedávna/
-
6
medzitým vyšľahať 500 ml šľahačkovej smotany s 5 Pl práškového cukru/môžte aj viac alebo aj 1 vanilkový pridať/....
- 7
po 10 minútach dať želatínu nahriať / na slabý oheň/ , nech sa rozpustí-nie variť!!, dať dolu z ohňa
- 8
pridať 2-3 PL vyšľahanej šľahačky, vymiešať dokopy a tak pridať do misky so šľahačkou...dobre vymiešať/nech sa všetko spojí/ a dodať nakrájanú na kúsky horkú čokoládu...
- 9
šľahačku natrieť na koláč, na krupicovú masu../ktorá medzitým vychladla a stuhla/
- 10
ostalo mi ešte 50 g horkej čokolády, tú som dala rozpustiť s trochou Cery a ked to trochu vychladlo-poliala som zákusok..
- 11
dať do chladničky chladiť...na obrázku mám zákusok po hodine chladenia..dosť rýchlo tuhol../samozrejme, že ešte lepšie bude držať po dlhšom čase..../
- 12
zákusok bol hotový do 40 minút....a z toho sa najviac čaká na vychladnutie krupice...príprava a varenie krupice cca 10 min, šľahačka 5 min, želatína-chvíľu....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Podľa množsvtva použitého cukru vaša rodina isto vlastní cukrovar. Tak nech sa vám míňa
ty si tu plateny ako agent provokater, alebo si iba liecis osobne komplexy?
ty si tu plateny ako agent provokater, alebo si iba liecis osobne komplexy?
tak verejne : my ho lubime, dnes skusam namiesto keksov piskotu :-)
akurat cokoladu obcas zamienam grankom, ktore sypem cez sablonu :-)