Sterilizovaná zeleninová zmes na všestranné využitie fotorecept
Foto: monty469
Sezóna zeleniny sa zďaleka nekončí, tak ju postupne spracúvam. Dnes som urobila túto zmes, ktorú si s obľubou dávame najmä na hrianky, hamburgery, chlebík Zobraziť celý popisSezóna zeleniny sa zďaleka nekončí, tak ju postupne spracúvam. Dnes som urobila túto zmes, ktorú si s obľubou dávame najmä na hrianky, hamburgery, chlebík s maslom, k párkom, pod mäso či do omáčky na cestoviny.
porcia
Postup
-
1
Najprv si na mäsovom mlynčeku, na menších dierkach pomelieme zvlášť paradajky, papriku a na hrubom strúhadle nastrúhame cuketu, ktorú osolíme, a necháme stáť, aby pustila vodu.
-
2
Paradajkovú zmes dáme variť na miernom plameni asi 40 minút, aby sa odparilo čo najviac vody (záleží od paradajok). Potom pridáme papriku a cuketu, ktorú predtým dôkladne vyžmýkame. Pridáme bobkový list, premiešame a varíme pomaličky ďalších 25 minút. Varíme za občasného miešania.
-
3
Potom pridáme prelisovaný cesnak, cukor, soľ, ocot, olej, chilli, čierne mleté korenie, premiešame a varíme ešte cca 15 minút.
-
4
Zmes by mala byť už dostatočne hustá. Odstavíme, ešte horúce plníme do fliaš, ktoré následne sterilizujeme cca 15-20 minút.
-
5
Finito. Zmes je vhodná naozaj nielen na hrianky, ako som písala v úvode :-) Koreniny sú podľa mojej chuti, myslím množsvo, tak to robievame roky. Ale je jasné, že každý si to môže prispôsobiť svojej chuti.
Moja mila@Haji zima je dlha, zahrada mi tento rok naozaj ponuka vsetko, tak preco to neurobit? A uz len chodit do spajze a vyberat si co potrebujem. No a to najdolezitejsie, viem co v tom je:-) Svokra mi stale hovorievala, "zavar kolko mozes, lebo rok roku ne brat" Dakujem ti velmi pekne a prajem pekny vecer
Moja najoblubenejsia sestricka
Pokracovanie:-) Tvojmu drahemu to bude urcite chutit. Ale,ale preco zajst do najblizsieho obchodu:-) Ved staci zajst k svojej tiez najoblubenejsej sestre a vyzdvihnut tovar, nie? A mas to bio. A samozrejme dakujem ti velmi pekne
Moja mila @Siisa dakujem to velmi pekne. Ta zmes je velmi vdacna a univerzalna
tato tvoja zeleninova zmes je velmi dobra a ako pises ma vsestranne vyuzitie,
robievam nieco podobne kazdy rok, pouzivam na pripravu moj oblubeny pomaly hrniec a na zaver do variacej sa zeleninovej hmoty pridavam este okru nakrajanu na kolecka, ktora zmes dostatocne zahusti a netreba ju dlho varit, ale to len ako robim ja,
tvoj recept je vyborny, ako mnohe ine,
pekny letny den ti prajem ☺
Milý @Klukodvody ďakujem ti veľmi pekne :-) Viem, že teraz to máš náročnejšie, ale aj tak ty určite všetko stíhaš z prehľadom. Ak tú zmes urobíš, som presvedčená, že budeš nanajvýš spokojný. Oboch vás z celého srdca pozdravujem a myslím na vás. Verím, že pani manželka sa má každý deň lepšie.
Milá @Izka ďakujem ti veľmi pekne. Snažím sa naozaj spracovať všetko čo sa dá :-)
Milá @Nadia ďakujem ti veľmi pekne. Ja som okru ešte nemala, ale v mojom prípade to zahustila cuketa. Prajem ti pekný deň :-)
Milá @Cesminka ďakujem :-)
No moja zajtra asi vstaneš skôr a pripravíš aj mne také raňajky :-)
Moja milá ďakujem ti veľmi pekne :-)
Aj ja si prosím!! Se také hlásím do řady na takovou dobrotu, stojím hned za Monty, milá Luci!! Určo mi bude chutit! Krásné foto, voňavá dobrotka.
Dakujem:-) Ja mam tiez rada čipoš ale cast rodiny to nemusi. Tak ja si svoje robim echt čipoš a im staci len tak mierne
Dakujem pekne .Tento rok je naozaj nad uroda tak sa snazim konzervovat na rozne sposoby. Tato zmes je vyborna:-)
Dakujem ti velmi pekne:-) Aj dnes svagrina brala recept, ide to robit aj ona a aj tvoj cuketovy relish jej velmi chutil tak odchadzala aj s tvojim receptom :-)
Nie je to nutne, staci dat pod deku do sucheho.dunstu
Ale ja radsej vsetko sterilizujem.Tak mam istotu:-)
Dakujem ti velmi pekne. Snazim sa naozaj vyuzit vsetko co mam v zahrade. Šak žima budze dluha, ne? Pozdravujem tvoju rodinku
papriky tiež vyžmýkať alebo môžem pridať so šťavou?
Dakujem za odpoved.
Pridať so šťavou. Ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď.